Connery

Zack Snyder-interview: "Vi har eksperimenteret med 3700 liter teaterblod til Army of the Dead"

Army of the Dead er på trapperne!

På fredag har Netflix premiere på en længeventet zombiefilm, der er skabt af den ikoniske instruktør Zack Snyder.

Foruden at være velkendt for en række vilde special effects og en meget interessant ‘comic’-agtig tilgang til sine film, så har han også produceret en af de mest underholdende zombiefilm i 00’erne - Dawn of The Dead (2004).

Snyder har egentlig elsket at lave film, siden han var 11 år, hvor han op igennem puberteten og gymnasiet lavede en række forskellige film i highschool og senere på college, hvorefter han sprang ud som endelig filminstruktør med netop Dawn of the Dead.

I hans ungdom har han endda lavet en eller anden bizar remake af Apocalypse Now i skolemæssige omgivelser - den vil vi gerne give penge for at se!

Og nu er han på banen igen med genren, som startede det hele - nemlig en ny zombiefilm, som går under navnet Army of the Dead.

Selve filmen fokuserer på et zombieudbrud i Las Vegas, hvor en gruppe lejesoldater tager en chance i livet og beslutter sig for at lave et heist i det mest zombie-inficerede området i landet.

Vi fik et par korte ord med instruktøren, da traileren blevet offentliggjort for første gang, som længe har haft en kærlighed for zombiegenren.

ANNONCE
CLAY ENOS/NETFLIX - Zack Snyder-interview: "Vi har eksperimenteret med 3700 liter teaterblod til Army of the Dead" CLAY ENOS/NETFLIX

“Jeg har altid elsket den måde, zombiefilm bliver genreblandet. Man har et koncept, hvorefter man så skal dekonstruere det og finde ud af, hvad zombien er for en størrelse i det univers, man har skabt.“

Hvor Snyders Dawn of the Dead dedikerede sin tid til at vise et udsnit af epidemien set fra en broget gruppe overlevere i et supermarked - så blander Army of the Dead både heist og zombie-epidemi i et hæsblæsende eventyr.

“Det var rendyrket sjov og spas at optage filmen - vi er efterhånden en familie i vores filmcrew, så det var bare en leg for os at eksperimentere med vinkler, historier og følelser midt i al zombievirvaret.”

Og Snyder er ikke typen, der bare kaster en masse folk i zombie-sminke ind på banen og lader tingene ske - Snyder er meget detaljeorienteret og har vendt hver en sten.

“Vi har designet zombierne ikke bare ud fra forskellige udseender, men også ud fra forskellige stadier af virussen - oveni hatten har vi designet forskellige typer blod til hvert enkelt stadie af zombie-inficeringen. Vi har som minimum brugt 3700 liter teaterblod.”

Selve Army of the Dead eller et forstadie til den endelige film skulle egentlig være lavet for flere år siden, men den gyldne idé var ikke dukket op og andre projekter kom i vejen.

Men én ting har altid været et must, når filmen blev lavet:

“Zombie-tigeren skulle altid være der. Det var en del af det fra starten.”

Army of the Dead leger med tanken om zombiedyr, som også er blevet inficeret af virussen og som måske/måske ikke kan tøjles af menneskene.

ANNONCE
CLAY ENOS/NETFLIX - Zack Snyder-interview: "Vi har eksperimenteret med 3700 liter teaterblod til Army of the Dead" CLAY ENOS/NETFLIX

Army of the Dead bliver hans eget udsagn et vildt eventyr af penge, splatter og masser af blod.

“Vi prøvede alt med det falske blod. Vi prøvede endda at fyre blodkanoner udover kameraet bare for at se, hvordan det så ud.”

Og blod er ikke det eneste, som røg ud i kanonerne - nu vi er i Las Vegas, så er der selvfølgelig også penge indblandet.

Har du nogensinde tænkt over, hvad de egentlig gør, når de skal lave falske penge til en film?

De skal jo være realistiske, og man kan ikke bruge rigtige penge i fare for, at de går i stykker eller bliver spoleret.

Men det er jo ulovligt at trykke falske pengesedler?

Det har Zack Snyder en god forklaring på.

“Vi bruger, hvad man kalder ulovlige, falske penge til en film som Army of the Dead. Men det er regulerede pengesedler, så de bliver skarpt holdt øje med under alle optagelser - det gælder om at have overblikket.”

Hvortil han fortæller:

“Jeg har faktisk oplevet en gang, at et medlem af crew’et forsøgte at bruge pengene efter optagelserne. Det var ikke så smart.”

Til slut fik vi spurgt ham om, hvorvidt Snyder-effekten med Snyder Cut blev en ting i zombie-regi også:

“Jeg havde en fantastisk oplevelse med at arbjede med Netflix - så der bliver ikke nogen ekstra cuts. Det her er min vision.”

Og som en sidste krølle - mon Army of the Dead kickstarter en helt ny zombie-franchise med Snyder i front?

“Jeg har ikke nogen andre zombie-film på programmet lige nu, men hvis selskaberne eller streaming-tjenesterne er klar på at lege med mig og mit univers? Så er jeg klar.”

Army of the Dead fra premiere på Netflix d. 15. maj

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce