Connery

Z Flip3: Samsungs nyeste flipfon er meget billigere end sidste års model

Der skæres flere tusinde kroner af prisen på den foldbare smartphone

I Danmark er det primært Motorola og Samsung der har været bannerførere for smartphones med foldbare displays - og især Samsung har kørt benhårdt på med introduktionen af løbende modeller, siden den første Samsung Galaxy Fold så dagens lys i 2019.

Dog har det været en bekostelig affære at være firstmover på teknologien - men det billede ændrer sig en smule, med dagens annonceringer fra Samsung. 

ANNONCE
Samsung Z Flip3 - Z Flip3: Samsungs nyeste flipfon er meget billigere end sidste års model Samsung Z Flip3

I særdeleshed handler det om flip-mobilen Samsung Galaxy Z Flip3, der er betragteligt billigere end sidste års model Samsung Galaxy Z Flip 5G - en smartphone med en vejledende salgspris på 11.699 kroner. 

Den nye Flip 3 sendes på markedet til en vejledende frapris, lydene på 8.199 kroner - 3.500 kroner billigere end forgængeren. 

Det lyder næsten for godt til at være sandt - men det er det, og selvom Flip3 ikke er et kæmpe skridt frem i form af hardwareopgraderinger, er der blevet plads til forbedringer. 

ANNONCE
Samsung Z Flip3 - Z Flip3: Samsungs nyeste flipfon er meget billigere end sidste års model Samsung Z Flip3

Det gælder især når det kommer til skærmene, hvor hoveddisplayet (det foldbare) stadig har en størrelse på 6.7" - men i den nye model nu understøtter lynhurtige 120 Hz opdateringshastighed i displayet. Coverskærmen på Flip3 er også vokset en smule - og selvom den primært er tiltænkt notifikationer og hurtige opdateringer - betyder det en del for det samlede udtryk, at skærmen her er vokset fra 1.1" til 1.9". Der er også blevet plads til stereohøjttalere.

Nå ja, og Flip3 kan også prale af, at være verdens første foldbare mobil, som er certificeret vandtæt. 

Samsung holder fast i en nogenlunde lignende kamerakonstruktion, med et et primært dual-cam setup bestående af en 12 MP ultra-wide linse og en 12 MP wide linse, med Dual Pixel og optisk billedstabilisering. 

Frontkameraet er med en opløsning på 10 megapixel identisk med forgængeren. 

Fælles for kameraet på den nye flipphone, er at Samsung fortæller de har tilført en del nye funktioner ved hjælp af kameraets software og smartphonens AI-processor.

ANNONCE
Samsung Z Flip3 - Z Flip3: Samsungs nyeste flipfon er meget billigere end sidste års model Samsung Z Flip3

Batterikapaciteten er 3300 mAh som forgængeren, men i den nye model har man benyttet en mere effektiv 5nm processorteknologi - og holder stadig fast på en ottekernet-CPU. 

Samsung Galaxy Z Flip3 5G er desuden udstyret med 8 GB RAM og enten 128 eller 256 GB lagerplads. 

Introduktionen af Z Flip3 er super interessant, fordi den i højere grad demokratiserer den nye foldbare skærmteknologi - i et prisniveau, der ikke bryder den psykiske barriere på 10.000 kroner. 

Pris og tilgængelighed

Samsung Z Flip3 5G er blev præsenteret under Galaxy Unpacked den 11. august 2021 - og har salgsstart 27. august 2021 - vejl. pris: 8.199 kroner. 

Samsungs smartphones med foldbare display inkluderer i øvrigt et års gratis Care+ forsikring, der er handu hvis den dyre skærm ved et uheld skulle gå i stykker. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt