Connery

Yoga Auto Twist AI PC: Lenovo har opfundet en laptop til dig med restless leg syndrome!

Lenovo har taget videomøder til et nyt niveau med en laptop, der drejer sig efter dig

Efter et par intense dage på IFA-messen i Berlin, hvor AI næsten virkede som en fast bestanddel af hvert nyt produkt, er det tydeligt, at elektronikproducenterne har travlt med at overbevise os om, at deres version af kunstig intelligens vil revolutionere vores hverdag.

Det var også tilfældet for Lenovo, der lancerede en række af nye laptops til både private og forretninger, som på den ene eller anden måde skulle være det næste store indenfor AI. 

Showpiecet var dog det mest håndgribelige AI-eksempel, som virker lige dele galt og genialt: Lenovo Yoga Auto Twist AI PC POC

"POC"-tilnavnet står for "Proof of concept", og er altså en af de famøse koncept-modeller, som fabrikanterne tager med for at vise, hvad de kan og/eller har i støbeskeen til fremtidige modeller. 

Lenovos Auto Twist PC er en laptop, der som mange andre ting, delvist er født af pandemiens efterdønninger. Helt specifikt af de mange digitale videomøder som mange af os har stiftet bekendtskab med. 

Helt specifikt er det en bærbar computer, der har fået en motoriseret skærm, som takket være blandt andet stemmekommandoer og indbyggede sensorer og AI-tracking følger dets ejermands bevægelser, så man ikke behøver at være planket fast lige foran laptoppens fysiske placering. 

Det er en sjov idé, som virkede, da Lenovo fremviste den til et event der blev afholdt sideløbende med IFA-messen. 

Auto Twist er stemmestyret, og her bruger man kommandoer som "Hey Lenovo - open", eller "Hey Lenovo take a 360-degree photo", til at styre specifikke dele af skærmens bevægelse. Gør man ikke det store, bruger laptoppen de indbyggede sensorer, til simpelthen at dreje sig hen hvor pc-brugeren befinder sig. 

Lenovo selv så en helt stor stjerne i deres nye teknologi til blandt andet video-møder og præsentationer. Men det giver måske lige så god mening hvis man er ved at se en video og lige skal hen i køkkenet efter en snack - eller hvis man har gang i de helt store projekter med video-guides fra Youtube. 

Tjek videoen af Lenovo Auto Twist AI PC her: 

ANNONCE
Lenovo Yoga Auto Twist AI PC POC
?si=pIpAjnx3W3NC-leW

Lenovos Auto Twist-PC er helt bestemt et godt trækplaster til nysgerrige blikke - men det var også meget tydeligt at teknologien var ret meget på konceptstadiet. Motoren der styrede skærmen bevægede sig ikke så flydende som man kunne håbe på - og det var heller ikke altid at stemmekommandoerne blev eksekveret. 


Det store spørgsmål er dog, om vi overhovedet har brug for en laptop der drejer sig efter os. Hvor mange har reelt så store udfordringer med at sidde stille til videomøder? Og hvad med holdbarheden? 
Personligt ville jeg være bekymret for laptoppens afhængighed af bevægelige dele - særligt i  motoren, som er det eneste holdepunkt mellem skærm og resten af maskinen. 

Lenovos Auto Twist står tilbage som en sjov gimmick, der nok ikke når meget længere i produktudviklingen end til konceptstadiet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt