Connery

Yasser Arafat er død

Den palenstinænsiske leder døde i nat - han blev 75 år.

Den palæstinensiske leder Yasser Arafat døde i Paris torsdag klokken 03.30. En hel "nation" er i sorg. Den palæstinensiske minister Saeb Erekat bekræftede tidligt torsdag, at palæstinenserlederen Yasser Arafat er død.
Yasser Arafat er død
Overlægen på det militærhospital lidt uden for Paris, hvor Arafat var indlagt, kom torsdag morgen med en kortfattet erklæring om, at den palæstinensiske leder er død.

Arafat døde på militærhospitalet Percy i Clamart, 11. november klokken 03.30, sagde overlægen, Christian Estripeau, til de journalister der var forsamlet uden for hospitalet.

Arafat har været indlagt på hospitalet siden fredag den 29. oktober, hvor han gentagne gange har været erklæret død.

Han vil fredag blive fløjet til den egyptiske hovedstad Kairo, hvor der arrangeres en mindehøjtidlighed, og derefter videre til sit hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden, hvor han skal begraves, oplyser en af hans rådgivere.

Arafats eget ønske var, at blive begravet i Jerusalem, men dette blev konsekvent afvist af den jødiske regrering i Israel: "Jerusalem er stedet hvor Jødiske konger begraves - ikke et sted for terrorister og mordere".

Hadet og elsket - Arafat efterlader en nation i kaos og tumult, for der var ingen ved siden af eller over Arafat. Han var enehersker i Palæstina.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce