Connery

Yaris bliver til mini-firehjulstrækker

Toyota Yaris Cross

Toyota kører videre på SUV-bølgen, høje biler er nemlig ekstremt populære i Europa, og ovenpå den mellemstore Toyota C-HR, der har haft god succes, er der nu en mindre, kompakt SUV på vej. En Yaris. 

Toyota afslørede den nye Yaris Cross for journalister ved en online præsentation, og nu ligger det fast, at modellen også kommer til Danmark. 

Yaris Cross er en variant der især satses på i Europa, og derfor har Toyotas designcenter i Nice også haft en finger med i spillet på designet. 

Bilen bygger videre på fjerde generation af hybrid-teknologien der har gjort den konventionelle Yaris til Danmarks mest populære hybridbil gennem otte år.

 

ANNONCE
Toyota Yaris Cross B-SUV

Også med firehjulstræk

Takket være hybrid-drivlinjen er Yaris Cross rent faktisk ikke en wannabe-firehjulstrækker, for det er muligt at tilvælge et intelligent firehjulstræk i hybridsystemet. "Et elektrisk system, der er mere kompakt, og som vejer mindre end de mekaniske systemer, hjælper det intelligente, firehjulstrukne system i den nye Yaris Cross med at opnå et bedre brændstofforbrug og lavere CO2-udledning i forhold til konkurrenterne." lyder det fra Toyota i forklaring af systemet.

Yaris Cross lander i første omgang, i to nye modeller der benytter sig af nyudviklede 1.5 liters hybridmotorer, der ifølge Toyota 'groft sagt' minder om 2.0 liters motorene fra Corolla og C-HR, hvor man har fjernet en cylinder. Det nye system har en maks. ydelse på 116 hestekræfter.

Længere, højere, bredere

Yaris Cross har samme akselafstand som den nye Yaris, men er 240 mm længere, 90 mm højere og 20 mm bredere, med en frihøjde der er øget med 30 mm.

Toyota forventer at producere mere end 150.000 Yaris Cross om året på Toyota-fabrikken i Valenciennes i Frankrig. Dermed vil den nye Yaris og den nye Yaris Cross tegne sig for mere end hver tredje solgte Toyota i Europa.

Yaris Cross bliver introduceret over hele Europa - herunder også i Danmark - i 2021.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce