Connery

Xiaomi Mi 8 [Test]

Xiaomi entrerer det danske marked med prisbillig toptelefon

5 ud af 6 stjerner

Du skal være undskyldt, hvis navnet Xiaomi ikke lige siger dig noget. Altså, indtil omtrent nu. 

Xiaomi er en forholdsvis ung elektronikvirksomhed, der blev grundlagt i 2010, sendte deres første smartphone på markedet i 2011, og efter tre år på markedet, tog de positionen som verdens 4. største smartphoneproducent. Det er sikkert at sige, at der er fart på de kinesiske elektronikbrands, og Xiaomi er da også en i rækken af eksplosivt vækstende elektronikvirksomheder fra landet, der ser et stort marked i Vesten.

Grunden til, at du fremover kommer til at høre en del mere til mærket, er at det i nu træder ind på det danske marked, via en aftale med teleselskabet 3.

ANNONCE

Xiaomi Mi 8

I toppen af modelprogrammet fra Xiaomi finder vi Mi 8, en lækker smartphone, der gerne vil lege med på toppen af feltet, med en konkurrencedygtig specifikationsliste, et iPhone X inspireret design og et prismærke hvor de fleste kan være med. 


Design

Ved første øjekast ligner Mi 8 mest af alt en iPhone X - udstyret med et notch og smalle rammer, er fronten tæt på et ‘smartphone 2018’-design, som man kan komme. Det er samme æstetik man også får fra OnePlus 6, Huawei P20-serien og LG G7. 

Skærmoverfladen fylder 6.21” og giver en samlet overflade der er 86% display. 

Herligheden er pakket ind i en aluminiumsramme med glasbagside (Gorilla Glas 5) og kurvede kanter. Rent størrelsesmæssigt fylder den 154,9 x 74,8 x 7,6 mm. Vægten lyder på 175 gram. 

Basalt set er det en smartphone der med udseendet ikke bryder nogen konventioner, men til gengæld heller ikke går galt i byen nogen steder. 

ANNONCE
Xiaomi Mi 8 [Test]

Hardware

Hjertet i Mi 8 er Snapdragon 845 chipsettet, der også benyttes i telefoner som Samsung Galaxy S9, OnePlus 6, Sony XZ2 og HTC U12+. Det betyder en lynhurtig octa-core processor med Adreno 630 grafik, som ydermere understøttes af 6 GB RAM. 

I dagligt brug er telefonen hurtigere end min kollegas iPhone X, og sådan er det bare. 

Den store 6.21” skærm benytter AMOLED teknologi og har en opløsning på 2248x1080p, og så er der blevet plads til et 3400 mAh batteri med quickcharge 4.0 og USB-X - og som normen dikterer: Ingen mini-jack indgang. 
Det store batteri betyder, at telefonen placerer sig bedre end gennemsnittet med strømforbrug, og selvfølgelig holder den til en dags hårdt brug. To dage går ikke uden en lille session med quick-charging. 

ANNONCE
Xiaomi Mi 8 [Test]

Kamera 

Den seneste tid har kameraet i de forskellige smartphones været et af de største salgsparametre - primært fordi det er et af de steder, hvor de forskellige producenter for alvor har haft mulighed for at skille sig ud. 

Det betyder, at vi er nået til et punkt, hvor vi nu ser, at praktisk talt alle producenter leverer ganske habile kameraer, og det gælder også for Xiaomi. Mi 8 byder på et dual-lens kamera setup, med to 12 megapixel linser, der muliggør dybdefokus, optisk billedstabilisering og dual-LED flash. 

Kamerasoftwaren er god, men ikke helt fantastisk (som i Huawei P20 Pro fantastisk) - men god er godt, og du får både HDR, AI-scenevalg og mulighed for filmoptagelse i 4K. 

Okay, kameraet skal heller ikke undersælges. Min udfordring er bare, at jeg har set de vildeste telefoner i år - og en håndfuld af dem, gør det marginalt bedre. Men ikke desto mindre placerer Mi 8 sig på 6. pladsen i DxOMarks mobilrangliste, og er i den forstand igen marginalt bedre, end iPhone X. 

Frontkameraet byder på 20 megapixel, og har ligeledes en række AI-funktioner der forbedrer belysningen alt efter input. Der er 13 forskellige scener der på hver sin måde behandler baggrunden med blur-effekter. Og hvis du er virkelig forfængelig, er der også både et beauty filter og en remodeling funktion der kan tweake billedet så det giver dig større øjne, læber, tyndere hage og næse. Jep.

ANNONCE

Bottomline

Xiaomi Mi 8 kører med Android 8.1 og Xiaomis eget overlay der hedder MIUI - det giver en brugerflade der er et stykke fra standard Android, og noget der minder mere i retningen af Apples UI. Lidt på samme måde som vi kender det fra Huawei.

Alt i alt er Xiaomi Mi 8 en rigtig god smartphone, der er konkurrencedygtig på de fleste parametre - og måske den ultimative gateway for Apple-brugere, der er klar til at give Android et skud. Med en ejledende udsalgspris på 3.999 kroner for 64 GB versionen, er der smæk for skillingen, og netop den forholdsvis lave pris, gør Xiaomi Mi 8 til et godt køb. 

ANNONCE
Specifikationer, pris og tilgængelighed
Xiaomi Mi 8
Platform: Android 8.1 Oreo MIUI 9,5
Skærm: 6.21” 18.7:9 display (2248x1080) FHD+
Processor: Qualcomm® Snapdragon™ 845 processor op til 2.8 GHz
Lager: 64GB eller 128GB
RAM: 6GB
Netværk: 4G
Hovedkamera: 12MP + 12MP
Frontkamera: 20MP
Fingeraftrykslæser: Ja - og ansigtsgenkendelse
Størrelse: 154,9 x 74,8 x 7,6mm
Dual sim: Ja – simkort 1: 4G simkort 2: 3G
Vægt: 175g
Batteri: 3.400 mAh, Quick charge 4.0
Ladestik: USB-C
Simkort: Nano
Materiale: Aluminiumsramme, Gorilla Glass 5 for og bag
Farver: Sort
 
Priser:
Mi 8 64 GB:
Privatkunder kan allerede nu bestille Mi 8 64 GB, som vil være tilgængelig med en række abonnementer hos 3. Eksempelvis kan Mi 8 64 GB købes hos 3 med et Fri Tale 20 GB 3LikeHome-abonnement for kun 116 kr. pr. måned i 30 måneder for telefonen og 150 kr. pr. måned for abonnement med seks måneders binding, hvilket svarer til en minimumspris på 4.480 kr. inkl. oprettelse
 
Kontantpris uden abonnement er 3.999 kr.
 
Mi 8 128 GB:
Privatkunder kan allerede nu bestille Mi 8 128 GB, som vil være tilgængelig med en række abonnementer hos 3. Eksempelvis kan Mi 8 128 GB købes hos 3 med et Fri Tale 20 GB 3LikeHome-abonnement for kun 130 kr. pr. måned i 30 måneder for telefonen og 150 kr. pr. måned for abonnement med seks måneders binding, hvilket svarer til en minimumspris på 4.900 kr. inkl. oprettelse
 
Kontantpris uden abonnement er 4.399 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt