Connery

Xbox Series X - Uden box

Konsolkrigen, som den populært hedder, er lige op over. For god ordens skyld, skylder jeg at nævne, at Microsoft har givet mig adgang til deres "early review" program, og derfor har jeg modtaget den nye Xbox Series X før den officielle release. Dette betyder, at både Xbox og PlayStation er repræsenteret på lige fod, på tværs af mine artikler, og at jeg - når jeg ikke længere er underlagt tys-tys datoer fra konsollernes udgivelsesdatoer - kan være klar med gennemgående informationer af systemerne.

I dag må jeg dele mine indtryk af selve den fysiske konsol - uden strøm på. Det er måske lidt begrænset, hvad man kan få ud af dette - du kender sikkert allerede konsollens design, men lad os prøve. Her er Xbox Series X.

ANNONCE
Xbox Series X - Xbox Series X - Uden box Xbox Series X

Xbox Series X er en af to konsoller, som Microsoft udgiver den 10. november 2020. 

Series X er den kraftfulde model, mens Series S er et billigere alternativ, der på mange måder binder den nuværende og den nye konsolgeneration tættere sammen.

Xbox Series X er på papiret en kraftfuld sag. Konsollen har et meget rent design - Xbox'en måler 30.1 centimeter i højden og 15.1 på begge sider - og har af internettet fået kælenavnet "the fridge". 

Nye kraftige processorer, et heftigt raytracing grafikkort, 16 GB GDDR6 hukommelse og en lynhurtig harddisk på 1 Terabyte, er det der skal bringe Xbox ind i den nye generation.

Det kommer ifølge Microsoft til at betyde meget mere detaljerede spil, med skyggeeffekter og lys i realtime - og gamingoplevelser i en 4K opløsning med op til 120 Hz (billeder i sekundet) - hvis du har en skærm der kan følge med. Det betyder også markant forbedrede loadingtider. 

Altså en kraftfuld sag, Xbox Series X, der får en salgspris på 3.899 kroner.

ANNONCE
Xbox Series X - Uden box

Konsollen er udført i et matsort look, med det lille Xbox-logo i øverste venstre hjørne (Eller øverste højre, i liggende tilstand). Designet med de meget rene linjer og rette vinkler, gør ikke meget væsen af sig selv - men burde være en drøm for folk med OCD-lignende tendenser - og gør også at konsollen er utrolig nem at passe ind i tv-møbler - Modsat PlayStation 5, der med sit meget markante og anderledes design. 

ANNONCE
Xbox Series X - Uden box

Xbox Series X er meget genkendelig - og selvom den ikke gør det store væsen af sig, gemmer der sig en fræk grøn kontrastfarve under toppen af konsollen - hvis primære funktion er at trække luft igennem maskineriet, så der ikke er hardware der overbelastes, når den er på arbejde. 

ANNONCE
Xbox Series X - Xbox Series X - Uden box Xbox Series X

Xbox har valgt en fastmonteret fod, der dækker en stor del af bunden i sort gummi - på bunden af den, har Microsoft gemt en hilsen, i form af en meget lille skrifttype med teksten "Hello from Seattle". 

Foden er fastmonteret, og det betyder, at man skal tåle den lille rumme udstikning, hvis man vælger at have sin konsol placeret i liggende tilstand - her er der dog også små gummiføder placeret i hjørnerne på den ene sideflade - så man aldrig er i tvivl om, hvilken side der skal vende ned. 

ANNONCE
Bagsiden af Xbox Series X - Xbox Series X - Uden box Bagsiden af Xbox Series X

Da den første Xbox One kom ud, var det en monstrøs maskine, som havde et eksternt strømadapter, der nærmest havde størrelsen af en mursten. Den fejl har Microsoft siden rettet op på - og i Xbox One S og One X, var strømforsyningen indbygget i selve konsollen - det er også tilfældet på Xbox Series X, der kommer med et standard 8-talsformet strømkabel.

På bagsiden er der også en række andre tilslutninger. Man kan ikke længere køre passthrough med HDMI, som man kan på Xbox One-generationen. Der er plads til et HDMI-stik - som til gengæld understøtter 8K video eller gaming i 4K ved 120 Hz. Et Ultra High Speed HDMI-kabel medfølger i pakken.

Der er også to high-speed USB indgange (plus en i fronten) og plads til et netkabel.

Det sidste slot er en speciel placering - som er indgang til Microsofts specialfabrikerede "Storage Extension" kort - det specielle kort gør det muligt at øge lagerpladsen fra den standard 1TB, med en ekstra - som også vil være i stand til at benytte de lynhurtige overførselshastigheder, som konsollen gør brug af. 

ANNONCE
Xbox trådløs controller - Xbox Series X - Uden box Xbox trådløs controller

Den sidste ting, der er at finde i kassen, er den nye Xbox Controller

Ved første øjekast, er der ikke meget ændret - og formen er da også den samme som Xbox One controlleren. 

Microsoft har valgt at gøre de gamle Xbox-controllere 100% kompatible med den nye konsol - og de nye controllere kompatible med de gamle. 

Det der er nyt ved denne controller, er en ny retningsknap (D-Pad) der henter inspiration fra den dyre Xbox Elite controller - og en mere taktil struktur på både bunden af controlleren og på triggerknapperne, der giver et bedre grip på controlleren - som ikke bliver nær så glat, hvis man har tendens til at svede i håndfladerne mens man gamer. Den anden nyhed, er en ekstra knap på midten af konsollen - til deling af indhold. 

Xbox tyer stadig til klassiske AA-batterier i deres controllere - og hvis man ønsker genopladelig funktion, kan man tilkøbe en batteripakke, som kan oplades direkte fra den nye controllers USB-C port. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce