Connery

Wonderstruck [Anmeldelse]

Todd Haynes er tilbage med sentimentalt teenage-drama

3 ud af 6 stjerner
Wonderstruck - Trailer
Scanbox - Wonderstruck [Anmeldelse] Scanbox

New York, New York

I 1927 stikker den 12-årige, døve pige Rose (Millicent Simmonds) af fra sin strenge far, for at tage til New York City og finde sin mor, skuespillerinden Lillian Mayhew (Julianne Moore). Moderen har imidlertid for travlt med sin prøver på teatret, til at tage sig af sin datter. Derfor går Rose alene på opdagelse på New Yorks naturhistoriske museum, hvor hun gemmer et meget personligt brev i et af udstillingens attraktioner.

ANNONCE
Scanbox - Wonderstruck [Anmeldelse] Scanbox

Night at the Museum

I 1977 rammes den 12-årige, forældreløse dreng Ben af et lynnedslag, der efterlader ham døv. Efter nogle dage på hospitalet, stikker han af til New York City for at prøve at finde sin far, som han aldrig har mødt. Undervejs i sin søgen, møder han den jævnaldrende Jamie (Jaden Michael), vis far er vagt på New Yorks naturhistoriske museum. Her går Ben og Jamie på opdagelse og overnatter i et af museets aflukkede rum, hvor Ben til sin store overraskelse finder et levn fra fortiden.

ANNONCE
Scanbox - Wonderstruck [Anmeldelse] Scanbox

One hit wonder

Wonderstruck er baseret på en bog af Brian Selznick (Hugo), som også har stået for manuskriptet. Overførelsen af en historie fra bog til film er notorisk svær og Selznicks historie er særlig tricky, da den afhænger så meget af tilfældigheder (nogen ville nok kalde det skæbnen) for at sætte filmens plot i gang, hvilket på film virker alt for forceret og kunstigt.

ANNONCE
Scanbox - Wonderstruck [Anmeldelse] Scanbox

Not quite there

Instruktøren Todd Haynes (Far from Heaven, I’m Not There, Carol) er en erfaren herre, med gode film bag sig, men med Wonderstruck har han ikke rigtigt fundet formularen, der gjorde hans forrige film så magiske. Derfor ender Wonderstruck som en jævnt kedelig og forudsigelig film, uden, hverken hjerte eller sjæl, men til gengæld med så meget klistrende sentimentalitet, at det halve kunne være nok.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 10%

Teknisk information:

Original titel: Wonderstruck

Land: USA, 2017

Instruktør: Todd Haynes

Medv.: Millicent Simmonds, Oakes Fegley, Jaden Michael, Julianne Moore, Michelle Williams. Cory Michael Smith og Tom Noonan

Genre: Drama/Mystery

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 116 min

Dansk bio premiere: 18. januar 2018

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce