Connery

Wonder Wheel [Anmeldelse]

Nostalgi trip fra Woody Allen med Kate Winslet og Justin Timberlake.

5 ud af 6 stjerner
Wonder Wheel - Trailer
Scanbox - Wonder Wheel [Anmeldelse] Scanbox

The Wonder of You

Elvis sagde en gang ”You know someone said that the world's a stage and each must play a part”. Sådan ser vores fortæller Mickey (Justin Timberlake) også verden. Han drømmer om at blive en stor forfatter, men indtil da, arbejder han som livredder på stranden foran Coney Islands berømte pariserhjul. Han ser verden som små teaterstykker og han elsker livets små melodramaer! Og melodrama er lige præcis, hvad han får, da han indleder et forhold til den gifte, udbrændte servitrice Ginny (Kate Winslet). Hun bor under pariserhjulet sammen med sin lettere alkoholiske mand Humpty (Jim Belushi) og har for længst opgivet drømmen om at blive skuespillerinde. Men da Mickey dukker op i hendes liv, ser hun chancen for et nyt liv langt fra Coney Island.

ANNONCE
Scanbox - Wonder Wheel [Anmeldelse] Scanbox

Under the Boardwalk

Alt det kompliceres imidlertid da Humptys datter Carolina (Juno Temple) pludseligt dukker op. Hun er stukket af fra sin gangstermand og søger nu tilflugt hos sin far, som hun ikke har talt med i over 5 år. Og da Carolina også forelsker sig i Mickey er gode råd dyre for den desperate Ginny.

ANNONCE
Scanbox - Wonder Wheel [Anmeldelse] Scanbox

Youth Without Youth

Med Wonder Wheel genlever Woody sin ungdom. Filmen emmer nemlig af nostalgi. Woody er selv fra 1935 og filmen forgår i 50’erne, så det er nemt at forestille sig en ung Woody rende rundt på strandpromenaden og beskue menneskerne, mens han gik og digtede historier om dem.

ANNONCE
Scanbox - Wonder Wheel [Anmeldelse] Scanbox

Pure Imagination

Wonder Wheel er efter min mening en lille genistreg. Filmen føles til tider som et teaterstykke, hvilket giver mening, hvis man som jeg, tænker at det hele foregår i Mickeys fantasi. Han starter sågar filmen med at tale direkte til kameraet og fortæller publikum, at han elsker at sidde finde på historier om mennesker han ser til hverdag.

ANNONCE
Scanbox - Wonder Wheel [Anmeldelse] Scanbox

Wonder Woody

Woody har før leget med idéen om at lade virkelighed og fantasi smelte sammen. Mest åbenlyst i The Purple Rose of Cairo, Play It Again, Sam og Midnight in Paris. I Wonder Wheel er det knap så åbenlyst, men ser man godt efter, er man ikke i tvivl og dermed beviser Woody at han i en alder af 82 år og med mere end 50 film bag sig, stadig er en af de bedste filmskabere i verdenen.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 35%

Teknisk information:

Original titel: Wonder Wheel

Land: USA, 2017

Instruktør: Woody Allen

Medv.: Kate Winslet, Juno Temple, Justin Timberlake og Jim Belushi

Genre: Drama

Billedformat: 2.00:1

Lyd: DTS/SDDS/Dolby Digital

Spilletid: 101 min

Dansk bio premiere: 25. december 2017

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt