Connery

Windows 8

Jeg har en ven der hader når folk sætter fingre på skærmen - han bliver gal nu!

Windows 8 bliver her præsenteret ved Windows-divisionschef Martin Thorning Hansen - Med hans personlige startpræferencer - "Everyday I am shuffling" - Windows 8 Windows 8 bliver her præsenteret ved Windows-divisionschef Martin Thorning Hansen - Med hans personlige startpræferencer - "Everyday I am shuffling"
Nyt Windows - Ny brugerflade - Windows 8 Nyt Windows - Ny brugerflade
Den 26. oktober var der verdenspremiere på Microsofts nye styresystem, Windows 8. Lanceringen blev fejret igår med launch events rundt om i verden, deriblandt i Stockholm. På Connery.dk har vi haft muligheden for at kigge med på første hold hvad Windows 8 egentlig kan.

Nyt Windows, so what's the news?

8'eren, der blandt andet bliver beskrevet med tillægsord som levende, intuitiv og flydende, gør det forbi med den ellers så velkendte startmenu og introducerer istedet en helt ny brugerflade, der i den grad lægger op til touchskærmenes indtog.

Ud fra et udgangspunkt, der hedder touch first, kan man med Windows 8 kombinere det bedste fra tablet og pc-verdenen.

Den nye startskærm er bygget op af 'fliser', der viser alle de oplysninger man helst selv vil se. Det er hurtig tilgang til yndlingsprogrammer, nyheder, sociale kanaler, spil, apps og hvad man ellers har.
Jep, jeg skrev apps, for med lanceringen af Windows 8 kommer der også Microsoft Store til dit styresystem. Ved introduktionen af Microsoft Store, står vi derfor overfor at begynde at bruge apps, som vi kender det fra vores smartphones og tablets, på computeren. Faktisk er app-udvalget ganske stort allerede her ved lanceringen.

Startskærmen er nem og sjov at navigere rundt i, især hvis man sidder med en maskine der har touchskærm.
Man kan skifte fra startopsætningen over til den velkendte desktop opsætning med et enkelt klik, hvis man lige trænger til en pause fra alle farverne.
ANNONCE
HP Envy 2. - Windows 8 HP Envy 2.

Touch eller Mus?

Både og.
Windows 8 viser sig fra sin bedste side når man sidder på en maskine med touchskærm, men det er vigtigt at understrege, at touchskærmen ikke gør musen overflødig - man skulle efter sigende lynhurtigt tage til sig, hvor det virker naturligt at køre fingrene over skærmen eller hvor man trænger til præcisionen som musen kan tilbyde

Med lanceringen af det nye system, skulle det blive lettere at arbejde med flere maskiner, tablets, pc og smartphones snakker bedre sammen end før. Hvis du er til Xbox bliver det nu muligt at styre afspilning af film fra din tablet eller pc. Under filmen vil din tablet så kunne give dig spændende informationer omkring filmen, som man måske i forvejen kunne finde på at sidde og søge ud på IMDB og andet.

Hardwareproducenterne har set nye muligheder med Windows 8 - Det har resulteret i nogle fede bud på hybrid laptops - alle med touch og mange med tablet lignende funktioner. Et par af mine favoritter er HP Envy 2 og en Sony Vaio, der begge både kan fungere som laptop og tablets.
ANNONCE
Microsoft er glad for store kasser... høhøh! - Windows 8 Microsoft er glad for store kasser... høhøh!
Alt i alt virker Windows 8 altså som en spændende nyhed.
Det er muligt at opgradere sin nuværende Windows 7 installation til det nye for et par hundrede kroner. I teorien skulle Windows 8 altså kunne køre på alle maskiner der har kørt på disse - Så det har jeg tænkt mig at teste selv på min netbook, ind over weekenden.

Har du selv været ved at kigge på Windows 8, eller har du nogle ekstra spørgsmål, så smid en kommentar!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce