Connery

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

Norsk kvalitet til kaffebrygningen

5 ud af 6 stjerner
Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

Når det kommer til den ædle kaffebrygningskunst, findes der utallige variationer fra kaffebønne til den væske, som til sidst står og damper i koppen. Hvad enten man er til kaffekapsler, stempelkande, hjemmeristning, you name it, så kan vi alle blive enige om, at man altid skal have en kaffemaskine til hverdagen.

ANNONCE
Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

Filterkaffe er vendt tilbage i stor stil, hvor tidligere trends har været fancy baristaer med malerisk mælkeskum og smagsvariationer. Sort kaffe er tilbage og den simple brygning er nøglen til kvalitetskaffe i hjemmet.

Det norske firma Wilfa har teamet op med den anerkendte barista Tim Wendelboe, som sammen har givet deres bud på den mest optimale kaffemaskine til filterkaffen – Wilfa Svart Presisjon. Vi har været så heldige at få en af maskinerne til test og hvis man klar på at vende tilbage til den simple kaffementalitet, så har man fingrene i det helt rigtige udstyr.

ANNONCE
Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

Minimalistiske funktioner og stilrent design

Mange maskiner har efterhånden alt for mange funktioner i forhold til, hvad man rent faktisk får brugt - og når man har brug for en maskine til ét formal i den daglige trommerum, så er det befriende at opleve en simplicitet som på denne kaffemaskine. Den eneste knap på maskinen er tænd/sluk, som i samme omgang også er start-knappen til kaffebrygningen – that’s it. Derudover er den eneste lille feature, at man kan justere dryppehastigheden alt efter, hvor meget kaffe, man har sat over.

Det er en skøn tilgang til kaffeprodukter, da man med filterkaffe ikke har brug for fancy justeringer og tilvalgsmuligheden – kaffen skal være varm, og kaffen skal være sort! Simpliciteten går hånd i hånd med det stilrene design, som på dette produkt er bygget i rustfrit stål med en anderledes og dekorativ vandbeholder. Ofte er mange simple kaffemaskiner gået på kompromis med udseendet i forhold til et meget plastisk udseende, men på denne kaffemaskine vægter udseendet mindst lige så højt som selve kaffebrygningen.   

Smag forskellen

Maskinen sørger for at vandet bliver varmet op til helt rette temperatur, hvor aromastofferne bevares og den bedst mulige udnyttelse af kaffepulveret opnås.  I modsætning til mange andre kaffemaskiner, så holder vandet temperaturen på 94 grader fra start til slut, så maskinen sørger for at få det hele med. Smagsmæssigt har almindelige kaffemaskiner ikke helt samme nuancer som for eksempel stempelkander, men man er tæt på niveauet med denne kaffemaskine, hvis man lige tager dryppehastigheden med i sine overvejelser. Maskinen brygger kaffen på ingen tid og holder den rette temperatur på kaffen i flere timer.

ANNONCE
Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

En ting man normalt ikke har med i overvejelserne, er, at opfyldningen af vand direkte fra kaffekanden ofte indeholder små kaffepartikler fra sidste brygning, som over længere tid til sidst kan påvirke kaffesmagen. Den aftagelige vandbeholder på denne maskine er derfor en genial tanke, da man kun behøver at fylde vand i beholderen og derved undgå kaffegrums og lignende.

Overordnet set er Wilfa Svart Presisjion indbegrebet af tre ting: simplicitet, stabilitet og velsmag. Har du også så småt fået nok af at se kaffen som blandingsprodukt, der mest af alt ligner noget fra en bartenders miksologi? Så kan denne norske kraftkarl stærkt anbefales!

ANNONCE

Hjemmeside: Wilfa.dk

Facebook: Wilfa Danmark

Vejledende pris på Wilfa Svart Presisjon: 2.999 kr. 

Wilfa Svart Presisjon kaffemaskine [Test]

Gode råd til kaffebrygningen

Ser man udover maskinen, så afhænger den gode kaffe selvfølgelig også af de rige forudsætninger. Vi har fået et par ord med fra Tim Wendelboe, som fortæller om de gyldne regler i kaffebrygningen:

Vægt 

Vej op til 65 gram kaffe per liter vand (6,5 gram per dl), når du brygger din kaffe, så bliver kaffen altid god

Kaffe

Det vigtigste når du skal lave god kaffe er at bruge gode råvarer. Med dårlige bønner eller hårdt vand bliver resultatet aldrig godt. Filtrer vandet og vælg nogle gode friske kaffebønner

Grinder

Friskkværnede kaffebønner smager altid godt. Smager kaffen for tyndt eller surt, skal du stille kværnen så den kværner finere. Smager kaffen bittert og for stærkt, skal du kværne kaffen grovere.

Pour over

Ren kaffe smager altid bedst. Husk derfor, at bruge rengjort bryggeudstyret som er vasket vand og sæbe.

Filter til pour over

Husk at skylle filteret i vand før brug. Så slipper du for papirsmagen. Hvide filtre smager mindst

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce