Connery

Wilco, Kicking Television

Stor amerikansk rocklyd på Chicago-bandet Wilco's aktuelle, dobbelte livealbum. Læs anmeldelsen her:

4 ud af 6 stjerner
Wilco, Kicking Television
Amerikanske Wilco er ikke voldsomt kendte her i Danmark. Men det burde de famne være! Derfor bliver du også ved med at læse denne her tekst og løber efterfølgende ud og køber pladen - ok!

Wilco spiller Americana! Stilen dækker over et mix af de store traditionelle all-american genrer; folk, country og rock'n'roll (som jo er en rebelsk og evolutionær videreudvikling af bluesmusikken).

Det giver Wilco en utrolig appellerende lyd. Et sammensurium af Elvis Costello, REM, Bruce Springsteen og de i DK mindre kendte Ryan Adams, The Walkabouts og Alt country pionærerne Ass Ponys (et fantastisk band - tjek dem ud), Golden Smog samt Uncle Tupelo (Wilco frontmanden Jeff Tweedy, var i start 90'erne med til at danne Uncle Tupelo)

Man genkender også noget af den store amerikanske rocklyd Wilco besidder, hos englændere som Richard Ashcroft (The Verve), Paul Weller, The Charlatans, Ocean Colour Scene og Stone Roses. Så referencer er der masser af.

Det dobbelte Livealbum Kicking Television, er en opvisning i blæret, stemningsfuld, intim og og til tider bombastisk rockmusik. Numrene er fra Wilcos 3 foregående albums, Yankie Hotel Foxtrot, Summerteeth og Being There.

De ellers så nydelige kompositioner bliver gentagne gange revet fra hinanden, i lange støjende passager. Hvilket minder lytteren om at det altså ikke er et helt almindeligt rockorkester vi har med at gøre. Som fx. på Handshake Drug, hvor nummeret afsluttes med lange guitarfeeds og speedguitarsolo!

Det Efterfølgende nummer, I Am Trying To Break Your Heart, tager tråden op fra Handshake Drug, med endnu mere feed, Lesley orgel, glocken-spiel, skævt piano og og Jeff Tweedys tørre vokal; This Is Not A Joke, So Please Stop Smiling.

Første nummer på pladen, Misunderstood, viser Wilco fra den storslåede, bombastiske side, bulrende trommer, en mur af guitarer og et slæbende tempo; I Like To Thank You For Nothing, Nothing At All med gentagne tryk på "Nothing".

Og sådan bliver det ved, med numre der ryger lige ind der, hvor det rykker rigtigt godt i lyttenerven.

Derfor er der heller ikke ret meget andet at sige end, en lækker udgivelse fra et bundsolidt rockorkester!

Wilco, Kicking Television, (Warner Music), november 2005
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce