Connery

Whiplash [Anmeldelse]

J.K. Simmons er forrygende som sadistisk bandleder.

4 ud af 6 stjerner
Whiplash - Trailer
Bold Films - Whiplash [Anmeldelse] Bold Films

"There are no two words in the English language more harmful than 'good job.'"

Den unge jazztrommeslager Andrew Neiman (Miles Teller) går på et prestigefyldt musikkonservatorium i New York. En dag går hans drøm i opfyldelse, da han får chancen for at deltage i en prøvetime hos skolens elite-bigband, ledet af læreren Terence Fletcher (J.K. Simmons). Drømmen bliver dog hurtigt til et mareridt, da det viser sig, at Fletcher er en frygtindgydende tyran, der øger et enormt fysisk og psykisk press på sine elever i stræben efter perfektion og storhed.

ANNONCE
Bold Films - Whiplash [Anmeldelse] Bold Films

"Were you rushing or were you dragging?"

Den stakkels Andrew presser sig selv til det absolut yderste, men intet synes at være godt nok for den nådesløse Fletcher. Andrew må derfor opgive alt sin tid, sin kæreste og sit helbred, i jagten på at vinde Fletchers accept og respekt. Spørgsmålet er bare om det er hele umagen værd?

ANNONCE
Bold Films - Whiplash [Anmeldelse] Bold Films

The Sundance Kid

Den kun 30-årige Damien Chazelle, har både skrevet og instrueret filmen. Oprindeligt kunne han ikke få finansieret sin idé, så han valgte at lave en kortfilm af historien, som gik hen og vandt en pris på Sundance filmfestivalen og på den måde lykkedes det Chazelle at finde penge til projektet, der ganske imponerende blev optaget på blot 19 dage.

ANNONCE
Bold Films - Whiplash [Anmeldelse] Bold Films

Smal film, stort hjerte

Whiplash er yderst velproduceret lille lækkerbisken af en independent film. Man skal dog nok have en vis forkærlighed for enten jazz-musik eller trommerslagning, for virkelig at blive revet med af historien, men filmen fortjener absolut at blive set for den har et stort passioneret hjerte for historiefortælling, noget Hollywood godt kunne tage ved lære af. Og så må du ikke snyde dig selv for den fuldkommen ekseptionelle J.K. Simmons, der leverer sit livs præstation som den herligt djævelske Fletcher, hvilket han også velfortjent er blevet Oscarnomineret for.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 30%

Teknisk information:

Original titel: Whiplash

Land: USA, 2014

Instruktør: Damien Chazelle

Medv.: Miles Teller, J.K. Simmons og Melissa Benoist

Genre: Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS

Spilletid: 107 min

Dansk bio premiere: 19. februar 2015

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce