Connery

Weber Connect Smart Grilling Hub: Vi har kigget nærmere på Webers trådløse WiFi grilltermometer

Weber slår gode takter an, men mangler lidt kød på appen

4 ud af 6 stjerner

Webers trådløse grilltermometer, er en ambition om mere end bare det - og formentlig derfor, har det fået navnet 'Smart Grilling Hub’.

Systemet består af en base, der har plads til fire kablede temperaturfølere, er udstyret med et display - og en magnetisk fod, så den med lethed kan monteres på grillets ben - lidt væk fra varmen. 

Du får to prober med hubben - et styk spyd der stikkes i kødet - og en føler, der måler grillens interne temperatur. Flere spyd kan tilkøbes til merpris.

Derudover skal den kobles op på hjemmets wifi, så man kan udnytte de smarte funktionaliteter og den bedre rækkevidde - end hvad et Bluetooth-only device ville gøre.

Herfra gælder det om at koble smartphonen op på Weber Connect appen, hvor hele magien bør finde sted. Via Weber Connect appen, får man et væld af informationer og notifikationer, der blandt andet byder på færdighedsgrad, nedtællingstimer og flip and serve. 

ANNONCE
Weber Smart Connect Grilling Hub
Grill-hubbens største fordel er de store udskæringer - PR-foto - Weber Connect Smart Grilling Hub: Vi har kigget nærmere på Webers trådløse WiFi grilltermometer Grill-hubbens største fordel er de store udskæringer - PR-foto

Før du går i gang

Du skal ikke fare ud og købe denne gadget fem minutter inden din planlagte grillsession. Før man kan komme igang med at lege med de mange funktioner, har grill-hubben nemlig brug for en række softwareopdateringer - og her skal man væbne sig med tålmodighed.

Da jeg første gang koblede termometeret op med Weber Connect appen på min smartphone, promptede den nemlig en række opdateringer, som man med lidt god vilje har overstået, uden det store besvær, på en lille halv time. Det var ikke et problem for mig - og det er altid rart at have den seneste opdatering på et device, så på den måde gav det mening.

ANNONCE
Weber Connect Smart Grilling Hub: Vi har kigget nærmere på Webers trådløse WiFi grilltermometer

Hvordan virker Weber Connect Smart Grilling Hub? 

Uden at gå mere i dybden med de lange tekniske forklaringer, er formålet med Webers hub, at gøre grillprocessen let og overskuelig. 

Det forsøger Webers app at gøre, ved at tilbyde en række meget udførlige guides, til madlavning af udvalgte grillretter. 

Tanken bag konceptet er god: Hvis det skal være let og smart, bør man ikke skulle fortælle dimsen mere end hvad det er man vil grille (oksefilet, porchetta, kyllingebryst, you name it) og hvor meget kød der er tale om - ved man det, skal man blot give oplysningerne videre til appen, hvorefter den tager dig let igennem resten af tilberedningen, trin for trin. 

I teorien lyder det som en genial idé, men der er en ret stor udfordring her: Weber har til stadighed et forholdsvis begrænset antal af dedikerede smart hub opskrifter, og hvis ikke den ret du har tænkt dig at tilberede findes i appen, ja så er processen knap så smart. 

Hvis retten ikke er at finde i appens udvalg, er det dog ikke en tabt sag - for man kan også bare indtaste den ønskede sluttemperatur, som man ønsker at kødet skal have… Men. Det tager toppen af oplevelsen af udstyret, som ret beset bliver fremført for at have “smarte” funktioner, hvis ikke den ting man ønsker at grille, er at finde i appen. Så er vi mere tilbage ved et mere “dumt” trådløst termometer. 

"Men det er jo ikke så svært at finde ud af, hvilken temperatur man skal give sit kød, når det griller?"

Nej, det er faktisk ikke så svært, men det er bare ikke smart, når man skal til at stå og lede efter guides og opskrifter andetsteds, når man har anskaffet sig en “Smart Grilling Hub”, der burde være smart, og have disse oplysninger ved hånden fra starten. 

ANNONCE
Weber Connect Smart Grilling Hub: Vi har kigget nærmere på Webers trådløse WiFi grilltermometer

Når opskriften findes, er det godt

Det er ikke altsammen skidt, for når man rent faktisk giver sig i kast med at tilberede en af de opskrifter, som findes på appen - så er det ret smart. 

Det betyder nemlig at man kan gå og passe sine andre opgaver, mens appen løbende sørger for at fortælle dig, hvornår det er tid til at vende/rotere/hvile bøffen/stegen mv. Alt dette vises i meget udførlige trin, med både billeder og videoer, som er svære at misforstå, og samtidig har du en konstant nedtælling til, hvornår dit grillprojekt er klar til at blive spist.

Det kan være en rigtig god hjælp, hvis du ikke er så sikker i at grille, især større stykker kød, uden en hjælpende vejleder.

ANNONCE

Hvis du ikke leder efter smart

Weber Connect Smart Grilling Hub er en anelse skuffende, hvis du virkelig har sat næsen op efter “smarte” funktionaliteter. Men der er et andet brugsscenarie, hvor det er en fortrinlig - omend lidt dyr løsning: Nemlig som et “almindeligt” trådløst grilltermometer.

Selve hardwaren bag, er nemlig god - og i og med at den trådløse forbindelse går til selve hubben - og ikke spyddene i sig selv, har Weber Connect Smart Grilling Hub en fordel, over et andet populært trådløst termometer, der lever på Bluetooth (Meater): 
Med Webers termometer, har du nemlig ikke den begrænsede rækkevidde som Bluetooth - især i Meaters prober byder på. Wifi-forbindelsen muliggør meget bedre afstande til at holde øje med stegen OG hvis man griller med låg, lukker man heller ikke det trådløse signal inde i et praktisk faraday-bur, når man klapper metallåget ned over stegen. 

ANNONCE

Udviklingspotentialet er på plads

Weber mister point på at lancere et produkt, der markedsføres som smart, men som virker til at lide af - ikke så meget at softwaren er mangelfuld - men at indholdet på softwareplatformen stadig er meget begrænset. 

Når det er sagt, har Smart Connect hubben potentialet til at blive meget bedre med tiden, i takt med at Weber sørger for at få fyldt flere og nye opskrifter og guides på deres Weber Connect, hvis de da ikke giver op eller fortryder midt i processen. Jeg håber de kører på. 

I mellemtiden vil jeg ikke anbefale Weber Connect Smart Grilling Hub for dets smarte aspekter, men snarere erklære, at jeg synes godt om, at køre med Wifi-signalet som det bærende signal til et trådløst termometer. 

Overvej det, hvis du leder efter et fancy termometer med wifi-forbindelse, og muligheden for at denne gadget måske bliver endnu bedre fremadrettet.

Hvis det eneste du ønsker at grille, er pølser og brød, så find en simplere løsning. 

ANNONCE
Weber Connect Smart Grilling Hub

Features:
Temperaturføler til kerne temperatur
Temperaturføler til grilltemperatur
Plads til fire følere i alt
USB-genopladeligt batteri
Kan bruge med Wi-Fi og bluetooth
Gratis IOS- og Android app
LED-display med 9 segmenter
Indbygget magnet

Pris og tilgængelighed:
Weber Connect Smart Grilling Hub har en vejledendes salgspris på 999,- kroner.

Tilgængelig nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt