Connery

Warrior Dash

Et motionsløb for vildmænd (og -kvinder!)

Foto: warriordash.dk - Warrior Dash Foto: warriordash.dk
Jeg har aldrig stillet op i et motionsløb. Og til skolernes motionsløb gik jeg som regel mindst halvdelen af distancen. Min kondition har de seneste år svinget mellem moderat og ringe. Men jeg er da medlem at et fitnesscenter, og når vejret er godt tager jeg da også lige og straffer løbeskoene lidt. De er i øvrigt fra 2007, og ikke vildt slidte. Men den seneste tid har jeg løbet regelmæssigt. Derfor var jeg helt med på idéen, da redaktøren spurgte om jeg ville stille op til Warrior Dash. Det var for to måneder siden. Ret hurtigt scannede jeg i min omgangskreds for kumpaner. Løbere til mit hold. 

Warrior Dash er ikke bare et almindeligt løb. Man skal ikke bare tilbagelægge godt fem kilometer. Man skal også passere femten forhindringer, herunder et antal mudderpøle. Lidt som en militær forhindringsbane.

Hurtigt fik jeg lokket en af min kompis'er fra FitnessDK med på galajen. Han er ret spinkelt bygget, men storryger, og i fitnesscenteret kigger han primært efter damer, når han ikke lige sidder på romaskinen, eller gør et patetisk forsøg på at gøre biceps eller brystmuskulaturen større. Kort tid efter fik jeg lokket yderligere tre gutter med. Den ene har et imponerende marathon-cv, og bliver endda til tider hyret som pacesetter i halvmarathons og deslige. En anden ryger også over en pakke smøger om dagen, men til at holde tempoet nogenlunde oppe, var sidstnævnte storrygers 18-årige søn, der trods alt holder kondien ved lige ved at gå til fodbold tre gange om ugen.
ANNONCE
Warrior Dash
Forleden talte jeg med Storryger 2, og jeg spurgte til hans løbetræning. Han kom med en længere, mumlende forklaring der kort fortalt gik ud på at han havde sjippet i "ret lang tid", og det var faktisk hårdere end at løbe. Det ved vi jo godt allesammen, hvad betyder. Et par dage efter spurgte jeg igen, og her fortalte han stolt at han havde løbet på rulleskøjter.
Den 18-årige fodboldspiller har jeg mere tiltro til. Om han egentlig løbetræner, eller bare tager et par runder som opvarmning til fodboldtræningen, ved jeg ikke. Men han spiser ikke slik og pommes frites'er og den slags, så jeg sætter mine penge på at han nok skal klare den.

Marathonløberen har jeg ikke hørt fra et stykke tid. Han svarer mig ikke på facebook, når jeg spørger. Måske han betragter det her løb som så lille en anstrengelse, at han føler sig for vigtig. Eller måske har han travlt med at løbetræne. Eller shoppe nede i Marathon Sport. 

Jeg løb selv 5 km i dag. Det foregik i rekordtempo. Det hurtigste jeg nogensinde har løbet, siger Endomondo. I morgen skal jeg ud at løbe igen. Måske det bliver til en ny rekord?
ANNONCE
Warrior Dash
Warrior Dash er et amerikansk koncept, der nu har spredt sig til Europa. I år løbes der over 50 løb. De fleste i Nordamerika, men den 22. juni løbes der i Valbyparken.
Warrior Dash har åbent for tilmeldinger indtil 19. juni. Over 1000 løbere er allerede tilmeldt. Du får en t-shirt, hat og medalje, samt en fadøl, og der er rockkoncert efter løbet. Du tilmelder dig her.
ANNONCE
Del

Seneste nyt