Connery

Warren G - Regulate ...G Funk Era [Anbefaling]

Warren G - Regulate... G Funk Era

Musiker: Warren G
Udgivelsesdato: 7. Juni 1994
Pladeselskab: Violator

Warren G - Regulate ...G Funk Era [Anbefaling]

Du læser netop nu det første udspil i en artikelserie, hvor jeg ser lidt nærmere på nogle af de skelsættende udgivelser i musikhistorien. Der er måske ikke altid tale om de mest kommercielle udgivelser, men i hver fald udgivelser, der fortjener at blive gravet frem på Spotify igen. Vi snakker om udgivelser der sikkert udkom et par år før magasinets gennemsnitslæser blev født, men tænk lige over det. Måske er du blevet undfanget til et af numrene i denne artikelserie. 

2016 har taget store musikere fra os allerede. Mit store idol David Bowie tabte kampen mod kræft i starten af året, mens legendariske Prince blev angiveligt fundet i en elevator i sit eget hjem og senest Leonard Cohen der med ro i sindet tog afsted fra vores verden. Hvad har vi tilbage? Gulddreng, Justin Bieber og Trump.
Skræmmende ikk'? 

Tag med mig på en rejse tilbage i tiden - denne gang nærmere betegnet året 1994. Til dengang, hvor det at lave musik, og i særdeleshed at være rapper var en ægte livsstil og kunne være med livet som indsats. Hvor dét at lave musik, var lig med røgfyldte lokaler og hjemmerullede joints i hobetal, frem for i dag, hvor den største bekymring er, hvor stor en procentdel af fortjenesten fra nyeste tøjkollektion, der går til det fashion brand, som man netop har underskrevet en aftale med, for at få lidt ekstra til lommen, så ens studio kan få lidt mere bling. 

Warren G begik i 1994 en mindre genialitet med debut albummet "Regulate... G Funk Era". Westcoast rapperen var ellers blevet signet af Dr. Dre (Warren G's halvbror) og Death Row Records med gruppen 213, der foruden Warren G bestod af Nate Dogg og Snoop Dogg, men da gruppen kort efter gik i opløsning, så fandt Warren G tryghed hos Violator, der bakkede op om soloudgivelsen.

"Regulate... G Funk Era" huskes bedst for hitsinglen "Regulate", hvor Nate Dogg gav en hånd med. En skæring der om noget skabte fundamentet for Warren G's karriere - og nok også skabte forbindelsen til et senere samarbejde med den smukke Sissel Kyrkjebø på nummeret Prince Igor (1997), men det er blot en personlig gisning.

På trods af det hårde rygte der fulgte som Westcoast rapper, var den hårde livsstil og aggressive tone ikke den mest appellerende tilgang til musikken for Warren G. Man så fx på "Regulate", at lyden var mere blød og udstrålede en ægte kærlighed til det han lavede. Kælende rapvers, en mere fløjsblød og funky bas samplet fra Michael McDonalds hit "I Keep Forgettin' (Every Time You're Near)" og i det hele taget bare en mere laid back tilgang til livet som rapper, men lyrikken var stadigvæk knivskarp.

På trods af sin manglende hårdhed og aggressivitet, fik "Regulate... G Funk Era" tripple platin og Rolling Stone Magazine beskrev i deres anmeldelse af albummet lyden som: "...fat-bottomed, mellowed-out sound that conjures up the days of way back. Its lazy, loping shuffle suits the Southern California climate...". Meget rammende!

Albummet blev i 2014 genudgivet i en Special Edition, for at fejre 20 års-jubilæet, dog tilsat tre forskellige remix af Regulate:

  • "Destructo & Wax Motif Remix", feat. Motif. 
  • "Photek Remix" feat. Nate Dogg. 
  • "Jauz Remix" feat. Nate Dogg.

Husk at dine forældres generation, med garanti, drak flere bajere, dyrkede mere ubeskyttet sex og tog flere stoffer end din: Her er deres musik..


Tak til Amalie og Frederik for god sparring..

ANNONCE
Warren G - Regulate
Del

Seneste nyt

Annonce