Connery

Wanted - tegneserien

Tegneserien bag hit-filmen af samme navn fra sidste år.

Wanted - tegneserien
Actionfilmen Wanted(2008) blev et overraskende hit sidste år med sit The Matrix møder Fight Club - plot om taberen Wesley Gibson, der fandt ud af at hans far var en lejemorder og var en del af lejemorder-gruppen The Fraternity. Wesley blev involveret i gruppen, da hans far blev myrdet. Resten af filmen kender I sikkert.

Men de færreste ved at filmen var meget løseligt baseret på en tegneserie-miniserie af samme navn på 6 numre - skrevet af skotske Mark Millar og tegnet af amerikanske J. G. Jones.

Der er dog kæmpestore forskelle mellem filmen og tegneserien. Som nævnt før var The Fraternity i filmen en lejemorder-gruppe, men i tegneserien er The Fraternity en gigantisk organisation der udelukkende består af superskurke fra alle lande og dimensioner.

De har hver især nogle kulørte navne som Mister Rictus, Sucker, Shithead og Fuckwit!
Der er ingen superhelte i tegneserien, for dem har superskurkene slået ihjel og de har holdt denne kendsgerning hemmeligt for menneskeheden.

Wesley Gibson i tegneserien ligner overhovedet ikke James McAvoy fra filmen, men ligner til gengæld Eminem!
Det samme gælder for The Fox, der ligner Halle Berry fra den tid, hvor hun var med i den gyselige Catwoman(2004).

Mark Millars skrivestil minder om Tarantino's med sin heftige brug af bandeord. J. G. Jone's tegninger er gjort med sans for realisme og detaljer trods den meget absurde tone i historien.

Avisen The Sunday Times kaldte Wanted-tegneserien for Watchmen - bare med superskurke.
At bringe den op på samme liga som Watchmen er dog en smule langt ude. Wanted er meget underholdende, men den er langtfra et mesterværk.

Er du blevet inspireret kan Wanted fås i landets tegneseriebutikker.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce