Connery

WandaVision: Marvel referencer og easter eggs for de første to afsnit

Et deep dive i Marvel-seriens små detaljer

Med liveactionserien WandaVision kører Marvels MCU ind i en ny æra. En æra hvor deres serieunivers er skarpt forbundet med filmene. Det er spændende og forvirrende - men mest af alt super fedt, og den vision er kun blevet en realitet, takket være Disney+

Indtil videre er der planlagt 9 afsnit af serien - med de første to afsnit live i dag - og herfra et nyt afsnit af WandaVision hver fredag. Efter seriens afslutning er det tid til Black Widows solofilm, og herefter live-action serien Loki, der leder op til filmen Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings, og sådan fortsætter loopet. 

WandaVision samler op på de to superhelte Vision og Wanda Maximoff, i tiden efter afslutningen af Avengers: Endgame. Og der er masser af ting, der slet ikke giver mening i den nye serie - hvilket må forventes at være en del af plottet.

Serien giver sig fra starten ud for at være en gammeldags komedieserie med dåselatter og hele molevitten - og i løbet af de første to afsnit, har seriens skabere formået at placere et væld af Marvel-referencer og andre easter eggs. 

I det følgende løber vi dem igennem.

Vær opmærksom - Vi begiver os ud i spoilerterritorie for afsnit 1 og 2 af WandaVision.

ANNONCE
WandaVision: Marvel referencer og easter eggs for de første to afsnit

Reklamepauser

WandaVision kører sitcom-stilen helt ud, og placerer også en falsk reklamepause i midten af hvert afsnit. Det er åbenlys reference-område. 

I afsnit 1 byder reklamepausen på en salgsannonce fra Stark Industries. Ja, Tony Stark aka. Iron Man. 

Reklamen er for en Toast Mate 2000. Der begynder at bippe lidt som en tidsindstillet bombe, inden brødet hopper op.

Eksploderende Stark-teknologi er grunden til, at Wanda er forældreløs. Det skete lige inden begivenhederne i Avengers: Age of Ultron, hvor hun senere hen joinede Avengers. 

Reklamepausen i afsnit 2 tager en endnu mørkere retning. Her bliver der reklameret for et ur, med brandingen Strucker og Hydra

Hydra er den ondskabsfulde organisation der har truet Marvels uperhelte gang på gang - især gennem Captain America-filmene - men også i Age of Ultron - hvor Baron Strucker var den gale videnskabsmand, der hjalp Wanda med at få styr på sine superkræfter.

Det er den samme mand og kvinde der dukker op i begge reklamer - og måske disse reklamer repræsenterer Wandas minder i en abstrakt form. Hvis trenden fortsætter i samme retning, kunne parret muligvis repræsentere hendes forældre?

ANNONCE
Maison du Mépåris = House of M? - WandaVision: Marvel referencer og easter eggs for de første to afsnit Maison du Mépåris = House of M?

Tegneserie Vin?

Vinen som Wanda skænker op, da hun når at redde aftensmaden, er af mærket Maison du Mépris. Det ovrersættes til Foragtens Hus. Og er formentlig en reference til tegneserie-fortællingen House of M, hvor en meget traumatiseret Wanda genskabte virkeligheden, til en verden der blev styret af hendes familie. 

ANNONCE
WandaVision: Marvel referencer og easter eggs for de første to afsnit

Reklameskilte i supermarkedet

I åbningen af afsnit 2, skal du holde øje med reklameskiltene fra supermarkedet. Et skilt refererer Bova Milk - det er en reference til den meget intelligente ko, der var jordemoder under Wandas fødsel i tegneserien. Jep, det er syret, men en klar reference. 

Grim Reaper
En andne lynreference i åbningssekvensen for afsnit 2, går til marvelskurken Grim Reaper. I hylderne under supermarkedet ligger der en firehornet hjelm, der minder om skurkens - midt imellem et par knogler og et spindelvæv. 

ANNONCE
WandaVision: Marvel referencer og easter eggs for de første to afsnit

Sværdet

Folkene der holder øje med Wanda og Vision benytter sig af et logo med et sværd i en cirkel. I tegneserierne findes der en organisation, der hedder SWORD, den er et sidestykke til SHIELD.

SWORD er i tegneserierne et hemmeligt bureau der tager sig af udenjordiske trusler mod jorden. 

Vision kommenterer også på sin kones "flyvende tallerkner" og det kan ikke udelukkes, at hele serien på et tidspunkt tager et skift mod et mere alien-agtigt perspektiv.

Hvad tror du?

ANNONCE
Del

Seneste nyt