Connery

WandaVision har premiere i dag: MCU-tørken slukkes med ambitiøs nytænkning

Marvel tænker uden for boksen!

Hvis du ligesom så mange andre har siddet med Marvel-abstinenser i corona-tiden, så er der heldigvis endelig taget hul på bylden fra MCUs nye projekter.

Mens vi havde forventet at se Black Widow allerede i foråret 2020, så kan vi nu langt om længe få vores næste Marvel-fix via deres nye ambitiøse tv-satsninger.

Den første i rækken er WandaVision.

Se de to første afsnit på Disney+ lige her. (reklamelink)

Indtil videre har man muligheden for at se to afsnit, og vi har kigget nærmere på begyndelsen - spoiler-frit!

Vi dumper midt ind i en farce-lignende komedie-sitcom fra 50’erne, hvor alt fra interiør, hårfrisure og dialog er spot-on, men Wanda og Vision stikker ud.

ANNONCE
WandaVision har premiere i dag: MCU-tørken slukkes med ambitiøs nytænkning

Uden at afsløre for meget, som trailerne ikke allerede har påduttet os, så ved både Wanda og Vision såvel som seerne, at der er noget ravruskende galt med hele setuppet.

Hvorfor er de lige pludselig der? Hvor er vi tidsmæssigt i MCU?

Genremæssigt har vi på nuværende tidspunkt ikke det store at vurdere ud fra, andet end at det hele er indhyllet i mystik fra top til tå, mens man som seer skal ‘pines’ med at se serien som en reel 50’er-serie.

Det er fantastisk irriterende og nervepirrende på én gang - det er lidt som at se Paranormal Activity. Der sker ikke en skid, men vi ved, at der er overraskelser i vente.

Marvel har tydeligvis kridtet banen op for fans, da man virkelig skal engagere sig i den viden, man har fra de tidligere 23 MCU-film - hvis du tunede ind på serien uden at have stiftet med bekendtskab med Marvel tidligere, ville du nok efter de første 13 minutter tænkte, ‘det her er for mærkeligt’.

Men det er det, som allerede virker så fedt ved serien!

Marvel-lejren tager saftsuseme et vovet sats og gået ud med et projekt, som på ingen måde træder vande eller gengiver klicheer fra tidligere Marvel-katalog - Det er et kæmpe sats ved at gå så hårdt ind på sitcom-nostalgien, da man måske inden premieren forventede, at det blot var en midlertidig gimmick for at give en undskyldning for endnu et Marvel-projekt - men det er en nytænkende, passioneret og decideret anderledes Marvel-koncept.

Marvel, som du aldrig har set det før.

ANNONCE
WandaVision har premiere i dag: MCU-tørken slukkes med ambitiøs nytænkning

Og som skudt ud på en gammeldags, sexistisk slapstick-komediefront i 50’erne, bliver WandaVision en uventet overraskelse, hvor du hele tiden sidder og ved, at det hele er forkert - du har ingen anelse om, hvad der foregår, hvorfor det foregår eller hvad der vil ske.

Du er tvunget til at acceptere formatet og ransage hver eneste scene på det falske sitcom-setup i håb om, at der snart falder den næste ledetråd ned fra himlen - i sandhed en frustrerende underholdning!

De første to afsnit er en tour de force i seriemæssige virkemidler fra en glemt tid indhyllet i en moderne mystik, der får hele konceptet til at virke fængende, bizart og noget, man bare har behov for at finde en forklaring på.

Så count us in, Disney og Marvel, stik os de næste afsnit!

ANNONCE
Del

Seneste nyt