Connery

Wallstreetbets: Forstå hvordan Reddit-trolls forsøger at nakke Wall Street

Gamestop, DogeCoin og sølvpriser... Er du fristet til at investere i krigen?

I skrivende stund er der over 8 millioner der deltager eller observerer diskussionen i Reddit-tråden r/wallstreetbets. Allerede inden da, var gruppen dømt til at være den hurtigst voksende sektion på Reddit i lyset af tvivlsom voksen-skældud fra Wall Street investorer og aktieeksperter verden over. 

Forummet har eksisteret i mere end 8 år, men blev for alvor eksponeret for offentligheden i begyndelsen af januar, da en storstilet indsats for at "tage hævn" mod store hedgefonde og deres shortlistings, sende kursen for GameStops aktier fra knap 20 dollars til 247 dollars over en periode på 14 dage. 

Det er en af de mest bemærkelsesværdige hændelser på aktiemarkedet nogensinde.

ANNONCE

Man må forstå, at værdistingingen af GameStop alene er forårsaget af en kunstig efterspørgsel, budt op af 1000-vis af mindre investorer, som har besluttet sig for, at kapitalfondene ikke skal tjene penge på at satse på Gamestops forventede værditab, baseret på forretningen af fysiske spilforhandlere, der går en svær fremtid i møde med en kontinuerlig stigning af digitale spilkøb. 

Det er ret beset end David mod Goliat-kamp, en krig hvor de små, Reddit-brugerne, har taget kampen op mod de store, Wall Streets gigantiske fonde, og lige pt. går det ganske godt for "de små"

Wallstreetbets udtalte formål er at være "et fællesskab for at lave penge og samtidig være underholdt. Eller mere realistisk, et sted at komme og stemme memes op, når din portefølje er nede."

ANNONCE

Reddit-brugernes forsøg på at sende GameStop-aktien i vejret, har allerede kostet fonde vilde milliardbeløb, og særligt fondene Melvin Capital og Citron Resarch, der har satset milliardbeløb på at shorte Gamestop, er ramte. 

Motivationen for Reddit-brugerne er spredt. Mens mange af de seneste tilløbere er dukket op for at spotte, om de kan lave nogle hurtige penge, er en stor del af den inkarnerede gruppe totalt dedikerede til at tvære deres investeringer ud i fjæset på kaptialfondene - En fælles form for anarkisme hvor Heath Ledgers Joker eller Robin Hood ville være helte. 

For flere Reddit-brugere er indsatsen også et personligt vendetta mod kapitalfondene - flere af disse var direkte medvirkende til finanskrisen i 2007, og flere af fondene kom relativt let igennem og tjener stadig fede penge på at spekulere i aktier i dag, lyder nogle af klandringerne. 

ANNONCE
DogeCoin har taget en massiv kursændring som følge af Wallstreetbets løb mod crypto - Wallstreetbets: Forstå hvordan Reddit-trolls forsøger at nakke Wall Street DogeCoin har taget en massiv kursændring som følge af Wallstreetbets løb mod crypto

Investeringerne spreder sig

Da Gamestop (GME) aktierne var på sit højeste den 28. februar, lukkede den populære investerings-app Robinhood for handlen med Gamestop. Lukningen satte en effektiv stopper for mange af Reddit-medløberne, i hvert fald i et øjeblik - og i frustration kastede mange sig over andre steder at fucke med kursen. 

Det afspejlede sig lynhurtigt på markedet for Cryptovaluta, hvor jokeren Dogecoin pludselig så en stigning fra $0.008 til til $0.072, igen en historisk høj kurs, der dog er faldet en smule igen - men stadig handles væsentlig over de seneste års priser. 

ANNONCE

Andre har også set bemærkelsesværdige kursændringer på baggrund af stormløbet fra Reddit. Den amerikanske biografkæde AMC, der både har været truet af streaming og coronanedlukning så en stigning fra $4.96 til $19.90 over 24 timer, og størstedelen af alle cryptovaluta har set markante stigninger over den seneste uge.

ANNONCE
Wallstreetbets: Forstå hvordan Reddit-trolls forsøger at nakke Wall Street

Wallstreetbets er godt hjulpet på vej af en massiv mediedækning og support fra prominente offentlige figurer som Elon Musk, der på Twitter har ydet support og memes i forhold til cryptovaluta som Bitcoin og Dogecoin. 

Uanset om du er for eller imod reddit-hæren på Wallstreetbets, er det helt sikkert, at vi ikke har set det sidste til denne form for massemanipulerede aktiespekulation endnu. 
HODL.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce