Connery

Walk Hard: The Dewey Cox Story

"Walk Hard: The Dewey Cox Story" er september måneds drengerøvs dvd.

4 ud af 6 stjerner
Walk Hard: The Dewey Cox Story
'Walk Hard: The Dewey Cox Story' tager tyk pis på film som 'Ray', 'Walk the Line' og 'I'm not there'.

Disse er såkaldte biopics, altså historier bygget over en eller anden berømt persons liv.

John C. Reilly ('Chicago', 'Magnolia', 'Talladega Nights') er Dewey Cox.
Han er en blanding af Roy Orbison, Johnny Cash, Bob Dylan og Brian Wilson (fra The Beach Boys)
Han er et musikalsk naturtalent og et misforstået geni.

Som barn kommer Dewey ved et uheld til at skære sin bror midt over, med en machete kniv.
Dette giver ham skyldsfølelse og plager ham naturligvis resten af livet. Det giver ham dog samtidig gnisten og smerten til at blive en talentfuld og lettere excentrisk sing and song writer.

Allerede som 15 årig kommer Dewey i studie og indspiller sin første sang. 35 min efter er den et kæmpe hit og så er vejen banet for Dewey Cox karriere. En karriere, med op og nedture, der strækker sig over 5 årtier og fører ham på en musikalsk rejse gennem Blues, Country, Folk, Rock, Pop, Disco, Punk, og Rap og som giver Dewey mulighed for at møde nogle af musikkens helt store navne så som Elvis Presley og The Beatles.
ANNONCE
Walk Hard: The Dewey Cox Story
Det er Judd Apatow der har skrevet historien og produceret filmen.

Judd er manden bag nogle af nyere tids sjoveste komedier så som '40 Year Old Virgin', 'Knocked up', 'Superbad' og 'Forgetting Sarah Marshall'.

Han har skabt sin egen stil indenfor komikken, hvilket gør at man, meget i stil med Will Ferrell eller Jim Carreys humor ved, hvad det er for en type komedie, man sætter sig med for at se.

'Walk Hard' er dog en smule mere plat end før nævnte film, men det er måske fordi hele historien bliver fortalt fra Deweys synspunkt.

Filmen starter med Dewey der står, før han skal på scenen og optræde og tænker tilbage på sit liv. Vi får at vide at: 'Dewey Cox needs to think about his entire life before he plays'.

Det siger bare lidt om, hvor intenst Dewey Cox er som musiker, igen er dette en hentydning til Johnny Cash, som jo var kendt for, at være meget intens på scenen og synge lige fra hjertet.
ANNONCE
Walk Hard: The Dewey Cox Story
John C. Reilly er perfekt som den lidt enfoldige Cox. Man fatter straks sympati for ham og hans skæve personlighed. En sjov lille detalje er, at John C. Reilly spiller Dewey fra 14 år til han er 71.

Det er uden tvivl en kommentar på alle de skuespillere, der vinder Oscars osv. for at spille en karakter over en lang årrække, selvom man godt kan se, at de er alt for gamle til at spille den pågældende rolle. Og måske endda også en reference eller en intern joke til en anden John C. Reilly film, nemlig 'Boogie Nights'. Her spiller Mark Walhberg nemlig en karakter, vi følger over en lang årrække.
ANNONCE
Walk Hard: The Dewey Cox Story
"Walk Hard' er en af de absolut sjoveste og mest veloplagte komedier, jeg har set længe.
Den er hylene morsom. Jeg skreg af grin flere gange i løbet af filmen.

Ja, den er plat og man skal være i humør til den slags film men, hvis man er det, så finder man ikke en meget sjovere film end 'Walk Hard'.

At den ikke er kommet i de danske biografer, vidner bare om at indkøberne ikke har fingeren på pulsen.

Når en film som 'Meet The Spartans' eller 'The Love Guru' kommer i biffen og 'Walk Hard' kun udkommer på Dvd, så er der noget galt efter min mening.

Man kan kun håbe, at den bliver et blive kult hit, for det fortjener den i det mindste.
ANNONCE
Walk Hard: The Dewey Cox Story
For at fange alle referencerne, hjælper det at have set især 'Ray' og 'Walk The Line' og så generelt vide lidt om musikkens historie, gennem tiderne og populær kultur, i det hele taget, men det er ikke en nødvendighed, for Walk Hard er sjov nok i sig selv og skal nok holde dig underholdt.

Ekstra materialet består af Slettede Scener - 6 Sange - Musikken til Walk Hard - en mini-dokumentar - Den virkelige Dewey Cox - Kommentarspor med Jake Kasdan, Judd Apatow, John C. Reilly og Lew Morton

Walk Hard udkom på Dvd og Blu-ray d. 26. august.
ANNONCE
Walk Hard: The Dewey Cox Story
Drengerøvs factor 95 %

Teknisk information:
Original titel: Walk Hard: The Dewey Cox story.
USA 2007
Instruktør: Jake Kasdan.
Medv: John C. Rilley, Jenna Fisher, Tim Meadows og Kristin Wiig.
Genre: Komedie.
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 92 min.
DVD Premiere dato: 26. august 2008
DVD distributør: Sony Pictures Home Entertainment.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce