Connery

Volvo skaber rekordoverskud

Lykken er vendt for det kinesisk ejede svenske brand

Lykken må siges at være vendt for Volvo Cars. 

I slutningen af 00'erne var mærket stærkt udfordret under Fords ejerskab, med to-cifrede milliardbeløb i underskud. Men her 10 år efter, med ejerskabet på kinesiske hænder, står bilmærket anderledes stærkt. 

I en pressemeddelelse rapporterer Volvo Cars, at de har opnået det bedste driftsresultat nogensinde, med hele 4.2 milliarder svenske kroner i 2. kvartal 2018. Det er en stigning på næsten 30% sammenlignet med sidste år.

Hvorfor den stigning? Det er simpelthen drevet af salgsfremgang verden over. 

”Resultatet bekræfter, at Volvo nu er godt rustet til en periode med bæredygtig global vækst,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef. ”Jeg regner med, at vi i 2018 endnu engang kan sætte salgsrekord i takt med, at vi får etableret os som en vidt spændende, global leverandør af mobilitet under vores nye vision ’Freedom to Move’”.

Se også: Volvos Polestar 1 en en pokkers fed hybridbil

Siden Zhejiang Geely Holdings købte Volvo Cars i 2010 har virksomheden fuldstændig omlagt aktiviteterne. Den har spredt sig globalt, ligesom modelprogrammet de seneste år har gennemgået en total fornyelse.I første halvår 2018 har Volvo introduceret en ny V60 premium stationcar og S60 premium sedan og har indviet sin første fabrik i USA i South Carolina

Volvo har for nylig offentliggjort ambitioner for de kommende år med vægt på igangværende udvikling af virksomheden fra bilproducent til en virksomhed, der leverer mobilitetsydelser.

På længere sigt er ambitionerne, at halvdelen af salget skal komme fra rene el-biler, en tredjedel af alle biler, der sælges, skal være selvkørende, og halvdelen af de biler, der tilbydes til kunderne, skal være via en abonnementsservice.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hvis du læser dette, skal du bare vide at jeg sætter mega pris på din støtte. Jeg har knoklet uafbrudt på at videreudvikle Connerys univers de sidste 6 år, og jeg lover at det kun bliver bedre. 

Altid frisk på en øl og en god historie. 

Kontakt: mmv@connery.dk

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt