Connery

Vinter supper

Hvis det skal være dåligt vejr, så skal den tilbringes indenfor med varme supper

Her er et par suppeopskrifter, som ikke kun kan holde dig varme på én måde, men også kan sikre dig at klassens babe bliver hængende hele natten!
Vinter supper
Kartoffel/Porre suppe

1kg bagekartofler
3 bundter porre (kun det hvide skal bruges)
2 terninger hønseboullion 
200g bacon
2dl cremefraiche 38 %

Kog kartofler, porre og hønse boullionterningerne i vand uden salt, til kartoflerne er helt møre.
 
Si vandet fra, men husk at gem det til senere brug.
 
Nu går du amok med en stavblender og lidt af vandet som du kogte kartoflerne i. På den måde kan du selv bestemme, hvor tyk du vil have din suppe.

Steg din bacon af til det er helt sprødt og tag det af panden. Brug alt dit baconfedt i suppen sammen med cremefraiche og blend det hele igennem igen, smag til med salt og peber.

Server suppen med sprødt bacon og hakket purløg ovenpå.

Hvidløgs suppe
200g pillet hvidløg
100g kikærter
50g Porre (igen kun det hvide)
2dl hvidvin
2 terninger hønseboullion

Dagen før skal kikærterne i varmt vand og stilles til udblødning natten over. Næste dag skylles de grundigt!
F
å 2l vand i kog, og kom hvidløg ned i vandet i 1 min tag dem op og køl dem ned under koldt vand, og gentag, så de har været kogt op 2 gange.
Kom porrer i en gryde med lidt olie i bunden og steg dem til de er møre. Kom de kogte hvidløg og de udblødte kikærter i gryden og dæk til med vand + 2 terninger med hønseboullion og hvidvin og lad det koge i 30 min.
Kom det hele i en blender og tryk på puré. Brug en sigte når det er færdig for at få de sidste skaller af kik ærterne væk.

Smag til med salt og peber

Jordskokke suppe
1 hakket løg
200g Jordskokker
1 Æble
1 tsk. estragon
1 dl piskefløde
1 terning hønseboullion

Kom løg og æble i en gyde med lidt olie og steg det af til det er mørt (må ikke få farve).
Tilsæt estragon og lad det stege i 2min.
Kom de vaskede og skrællede jordskokker i gryden sammen med hønseboullion og dæk til med vand. Lad det koge i 20-30min, til jordskokkerne er helt møre. Kom det hele i en høj blænder (den slags af glas som man også bruger til drinks). Tilsæt fløde og blend det hele. Smag til med salt og peber.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce