Connery

Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen

Vinder-opskrifter fra Rubys Michael Hajiyiannis

I sidste uge vandt Michael Hajiyiannis fra Ruby i København titlen som Danmarks bedste bartender i konkurrencen World Class Nordics Final. Udover den prestigefyldte titel giver sejren ham også adgang til World Class Global Final, der bliver afholdt i Berlin til oktober.

Men hvad skal der egentlig til, for at vinde en konkurrence som den? 

World Class er verdens største bartenderkonkurrence, og årets tema handlede netop om at benytte teknikker fra madens verden og tænke bæredygtigt. Men bartenderne blev ikke kun bedømt på deres evne til at holde sig indenfor temaet og udvise et højt teknisk niveau. Charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails vejede ligeså tungt i den samlede bedømmelse.

Nedenfor, får du her serveret opskrifterne på Michaels opskrifter, så du selv kan eksperimentere med noget nyt i hjemmebaren: 

ANNONCE
Fennel Countdown - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen Fennel Countdown
Fennel Countdown - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen Fennel Countdown

FENNEL COUNTDOWN

Udfordring: “Waste not, want not”

DET SKAL DU BRUGE

40 ml Tanqueray 10

10 ml limejuice

10 ml blommelikør

10 ml Belsazar Dry ( eller anden dry vermouth )

2-4 skiver frisk fennikel

Kaffesalt

Isterninger

SÅDAN GØR DU

1.Start med at lave din kaffesalt. Det gør du ved at blande lede dele fint kværnede kaffebønner og salt.

2. Anret kaffesaltet på kanten af dit cocktailglas, gør du det ved at fugte den øverste centimeter af glassets yderside med en smule limesaft eller vand og derefter drysse din kaffesalt ud over glasset, som du stiller på hovedet, så der ikke kommer noget ned i glasset – men det kun sætter sig på ydersiden af glasset.

3. Kom nu gin, limejuice, blommelikør, frisk fennikel og Belsazar Dry i en shaker med masser af isterninger, og ryst grundigt i cirka 10 sekunder.

4. Si cocktailen gennem en cocktailstrainer eller almindelig køkkensi over i et nedkølet cocktailglas uden is, og servér med det samme.

 
ANNONCE
Journey of Purpose - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen Journey of Purpose

JOURNEY OF PURPOSE

Udfordring: “Bar takeover”

DET SKAL DU BRUGE

40 ml Bulleit Bourbon

20 ml Beetroot belsazar red vermouth (eller anden rød vermouth)

10 ml sort kardemomme sirup

10 ml kaffelikør

3 dråber Kelp salt solution  (kan undlades)

3 dråber Pastis

Isterninger

SÅDAN GØR DU

1.Start med at lave din beetroot-vermouth. Du lader 20 centiliter rød vermouth trække med 15-20 tern af rødbede i 1x1 centimeter i 1-2 timer.

2.Lav kardemommesirup ved at lade 0,5 liter vand koge med 800 gram sukker og 10-12 sorte kardemommefrø i 20-25 minutter.

3.Hvis du vil lave ”Kelp salt solution” skal du koge agurkeskrald fra 1 hel agurk i 3 deciliter saltopløsning 8:1 i 10-12 minutter.

4.Kom alle ingredienserne op i et mikseglas med masser is, og rør rundt med en lang barske i cirka 10 sekunder.

5.Si cocktailen gennem en strainer og over i et nyt glas med is, og pynt cocktailen, som du synes. Eventuelt med lidt rødbede, kaffebønner eller andet som cocktailen indeholder.

 
ANNONCE
One Hit Wonder - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen One Hit Wonder
One Hit Wonder - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen One Hit Wonder

ONE HIT WONDER

Udfordring: ”Single ingredient”

DET SKAL DU BRUGE

45 ml Ron Zacapa 23

15 ml hvid Belsazar infuseret med grannåle (eller anden hvid vermouth )

25 ml mezcal

25 ml ahornsirup infuseret med grannåle

Lidt grannåle til pynt

Isterninger


 

SÅDAN GØR DU

1.Du starter med at infusere din Belsazar vermouth ved at komme 50 gram grannåle i 300 milliliter Belsazar Dry og lade det trække i 45 minutter.

2. Din ahornsirup laver du ved at reducere den til ¼ sammen med grannåle og lidt salt. Det gør du ved at lade den koge ind i cirka 8 minutter i en lille gryde.

3. Kom nu alle ingredienserne i den ene del af en shaker med is, og bland cocktailen ved at hælde den fra den ene del af shakeren til den anden. Dette kaldes at ”kaste sin cocktail”, fordi du simpelthen kaster din cocktail fra den ene del af shakeren til den anden.

4. Hæld til sidst drinken i en et cocktail-glas med masser af isterninger, og anret med en dusk grannåle på toppen, som du kort flamberer med en lighter, så det ryger og dufter ved servering.

 
ANNONCE
Nordisk finalist: Michael Hajiyiannis - Vinder-cocktails: Her er fremgangsmåden for vinder-opskrifterne fra World Class Nordics finalen Nordisk finalist: Michael Hajiyiannis

Fra destilleriarbejder til VM i Berlin

Michael Hajiyiannis er 27 år og har været bartender siden, han var 19 år. Han er oprindelig fra Plymouth i det sydvestlige England, hvor har startede med at arbejde på byens gin-destilleri. I sin spæde ungdom var der ikke særlig meget, han var passioneret omkring. Men på destilleriet fik han en kollega, der inspirerede ham og for alvor introducerede ham for spiritussens verden. Derfra førte livet ham til Melbourne, hvor han arbejdede som bartender i en årrække, inden han ret tilfældigt kom til Danmark. Han skal lige vende sig til den nye titel, og så vender han ellers næsen lidt hjemad sommeren over for at gøre sig klar til finalen i Berlin om fem måneder.

Jeg er faktisk overrasket, men selvfølgelig virkelig glad og lettet. Jeg synes, de andre bartendere lavede fantastiske cocktails, så jeg havde ikke set mig selv stå tilbage som dansk vinder. Nu har jeg til oktober, hvor jeg kan finpudse mine evner. Jeg skal blandt andet til London og opsøge gamle venner og kollegaer fra barmiljøet, der kan inspirere mig og hjælpe mig med at blive hundrede procent klar finalen i Berlin,

ANNONCE
Om Diageo World Class

Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra

59 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der i år har 10 års jubilæum.

I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelse, og bartenderfaget tages til nye højder.  

Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogle af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

 
 
ANNONCE
Del

Seneste nyt