Connery

Vildsvineragout

Først var det Asterix, og nu er det vores tur til at komme i gang med vildsvinet

Ragout af vildsvin med kartoffelpuré til 4 personer.
  
Vildsvineragout
900g vildsvinebov skåret i 5cm terninger
1 lille løg i tynde skiver
1 lille gulerod skåret i 5cm terninger
1 porre finthakket
4 hvidløg knuste
2½dl vand + 1dl rødvin
Salt & peber
1 spsk olivenolie
4 spsk smør
1 spsk mel
2½dl kalvefond
2 spsk rødvinsvinaigre
1 spsk revet mørk chokolade
60g hakket bredbladet persille

Læg vildsvineterningerne i en stor røreskål og tilsæt løg/gulerod/porre og hvidløg. Dæk med 1dl rødvin og dæk skålen til og lad det marinere i 24 timer i køleskabet. Sigt væden fra men husk at gemme den, og del kødet og grøntsagerne fra hinanden, klap kødet tørt med en serviet.

Opvarm olien i en stor gryde, og når det er varmt kommes smøret i. Når smøret er bruset op og lagt sig, kommes kødet i og steges på alle sider, (husk at hvis du kommer for meget i af gangen vil kødet koge og ikke stege, så hellere komme lidt i af gangen og steg det og tag det op igen, end at lade det koge)
Når kødet er blevet stegt, tages det op i en skål og grøntsagerne kommes i gryden og steg dem ved mellemvarme, til de er brune og karameliseret. Rør mel og i steg det i 2 min.
 
Tilsæt den resterende rødvin og indkog til det halve, tilsæt derefter kalvefond, marinaden og kødet, bring det i kog og skru ned, så det lige simrer, smag til med salt og peber. Lad det simre ved svag varme (det skal lige koge, men ikke buldrekoge) i ca. 1½ time eller indtil kødet er MEGET mørt. Tag kødet op og sigt kogevæsken og sæt den til side. Alle de rester, der sidder tilbage i sien, smides ud, og på kogevæsken skal det skum, der ligger ovenpå, fjernes.

Kom væsken tilbage i gryden og tilsæt vinaigre og chokoladen og bring det i kog i et par sekunder. Kom kødet i, drøs persillen over og servér.

Kartoffelpuré
6 bagekartofler skrællet og skåret i halve på langs
4½ dl piskefløde
75g smør
Salt & peber
50g hakket persille

Kog kartoflerne til de er møre og mos dem med med et piskeris, varm fløden op og tilsæt lidt af gangen til kartoflerne. Til sidst kommes det kolde smør i, og det hele skal bare tæves godt i gennem, smag til med salt og peber. 30 sekunder før du serverer kommes persillen i.
 
Velbekomme!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce