Connery

Vild LEGO-samler: John har over 2000 kasser

John fra Roskilde vurderer, at han har over en million klodser

John fra Roskilde er en inkarneret Legosamler. Han vurderer, at han har omkring en million klodser, og dem opbevarer han i sine 2.000 plastikbokse. Nu har han og konen snakket om, at der nok er lidt for meget Lego i hjemmet.
 
Grøn, blå, lilla, rød og gul. Legoklodser kommer i mange farver, og det kan være lidt af en udfordring for Legosamleren 58-årige John Thomsen at holde styr på dem alle. Ikke blot fordi, han ejer mange, men også fordi han er farveblind. Det fortæller han i en artikel til DBA Guide.
 
Derfor har han og konen et nøje system, hvor klodserne sorteres i plastikbokse efter deres farve. Forrest på æskerne kan John læse sig til hvilken farve, der er i boksene.
 

En million klodser

Men det er ikke Johns farveblindhed, der er skyld i, at han og konen nu holder lidt igen med at købe mere Lego til samlingen:
"Vi slår kun til, hvis der er et rigtig godt tilbud. Det skyldes, at vi har snakket om, at der er lidt for meget Lego herhjemme," fortæller John.
 
Og 'lidt for meget' er ikke en overdrivelse. John og konens hjem huser 2.000 gennemsigtige, gamle slik-plastikbokse, som parret bruger til at holde styr på Lego'et. John har så meget Lego, at han ikke har tal på hvor mange klodser, han har, men samleren vurderer, at han ejer omkring en million af slagsen.
 
Heldigvis vejer Lego ikke så meget, tilføjer John, der til tider har Lego stående i entreen, indtil han finder plads til det i hjemmet.
ANNONCE
John er farveblind, så det kan være lidt en udfordring for ham at holde styr på klodserne. Kilde - DBA Guide - Vild LEGO-samler: John har over 2000 kasser John er farveblind, så det kan være lidt en udfordring for ham at holde styr på klodserne. Kilde - DBA Guide

Disse 9 specifikke Legoting leder John efter lige nu

På trods af, at John har millioner af klodser i sit hjem, er der stadig nogle, han mangler. Samleren leder netop nu efter 9 såkaldte 'volt-skinner'. Skinner, man bruger til Legotog.
"9-volt er billigere i drift, for de bruger strøm frem for batteriskinner. Også selvom man kan få genopladelige batterier," forklarer John til DBA Guide.

Han er dog kun på jagt efter de skinner, der går lige ud og ikke de buede af slagsen. Førstnævnte bliver dog svære og svære at få fat på, erkender samleren.

Så meget er John villig til at give for nye klodser til samlingen

Ligger du inde med én eller flere lige voltskinner, skal du dog ikke regne med, at John er villig til at give en formue for dem. Den passionerede samler ved lige præcis, hvad Lego bør og skal koste.
"Lego'et skal koste 50 kroner kiloet, før vi slår til,"

Han og konen køber kun i kilo, for sådan kan de få mest for pengene. Deres erfaring er, at folk, der har samlet enkelte sæt, ofte vil have lidt mere for det.

Disse klodser vil John IKKE have i sin samling

Men selvom John og konen køber i kilo, bliver klodserne set nøje efter. For kvaliteten skal være i top.
Hvis klodserne f.eks. er blegnet eller har tandaftryk, kører John og konen hellere hjem igen - tomhændet. Og det er netop parrets fokus på "klods-kvalitet", der på sigt kan hjælpe dem af med en del af samlingen.

"Vi skal have sorteret efter kvaliteten i vores samling," fortæller John til DBA Guide og "tilføjer, at det dog kræver en del tid, som de lige for tiden ikke har."

ANNONCE
Del

Seneste nyt