Connery

Vil du til verdens mest øde kontinent? Airbnb søger civile eventyrlystne til en forskningsmission

Fem frivillige søges til Antarktis-mission

Er du typen med lyst til at rejse steder, som de fleste andre aldrig kommer til at se? 

Så er denne nyhed noget for dig. 

Airbnb er gået i samarbejde med Ocean Conservancy, om at finde fem frivillige, der er klar til at sætte karriereræset på pause i en måned, for at deltage i et månedlangt forskningsprojekt, med fokus på plastikforurening. 

De frivllige skal slutte sig til Antarktis-forskeren Kirstie Jones-Williams, på forskningsmissionen der finder sted fra midten af november til midten af december - 2019. 

"De fleste tænker på Antarktis som et uberørt og isoleret kontinent, men nye beviser peger på, at selv de mest afsidesliggende steder er berørt af plastikforurening. Denne ekspedition vil hjælpe os til at forstå mikroplastens veje til fjerntliggende regioner som Antarktis og kommer på et kritisk tidspunkt for at sætte fokus på vores ansvar for at beskytte vores natur," siger Kirstie Jones-Williams.

"Ekspeditionen bliver hårdt arbejde, og videnskabelig stringens er påkrævet under ubarmhjertige vinterforhold. Vi leder efter ildsjæle med en fornemmelse for globalt medborgerskab, som glæder sig til at blive en del af teamet og til at vende hjem og dele vores resultater med verden" tilføjer hun.

De fem frivillige "borgerforskere" skal indsamle sneprøver og undersøge, i hvilket omfang der er trængt mikroplast ind i Antarktis' indre. Formålet med sabbatopholdet i Antarktis er at skabe større bevidsthed om menneskers indvirkning på klimaet i et af verdens mindst kendte og mest isolerede økosystemer. 

ANNONCE
På den månedlange ekspedition kommer borgerforskerne til at:
  • Deltage i en uddannelse i Punta Arenas i Chile, hvor de forbereder sig med kurser i glaciologi og miljøprøvetagning samt laboratoriearbejde og oplæring i brug af udstyr. 
  • Flyve til Antarktis for at påbegynde deres videnskabelige mission og lande på en naturligt formet landingsbane af blå is dybt inde på kontinentet, hvor forskningen skal udføres.
  • Indsamle sneprøver fra Antarktis' indre og undersøge dem for fremmede mikrofibre for at finde ud af, hvor langt affald og forurening har bevæget sig.
  • Besøge Sydpolen, hvor de kan gå til den anden side af jorden med få trin.
  • Få chancen for at udforske smukke steder i Antarktis såsom som Drake Icefall, Charles Peak Windscoop og Elephant's Head for at lære om kontinentets geografi.
  • Rejse tilbage til Chile, hvor de vil fortsætte med at studere deres resultater og samarbejde med Ocean Conservancy for at blive ambassadører for beskyttelse af havene. I denne rolle vil de hjælpe til med at skabe indsigt i, hvordan Airbnb-netværket og andre kan hjælpe med at minimere det samlede plastikforbrug for at støtte Ocean Conservancys mission.
ANNONCE

Sabbatopholdet i Antarktis kommer efter sidste års italienske sabbatophold, som var et byfornyelsesprojekt fra Airbnb og Wonder Grottole og gav fem frivillige mulighed for at tilbringe tre måneder i den historiske by Grottole i Syditalien for at genoplive et samfund, der var ved at blive udryddet. Airbnb’s sabbatprogram er designet til at inspirere mennesker til at give tilbage til verden omkring dem, samtidig med at de får en livsforandrende oplevelse.

Du kan ansøge om at deltage i projektet her: Airbnb.com/sabattical

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce