Connery

Viaplay hæver priserne over hele linjen

Sportfans rammes hårdest med en mindste-stigning på 110 kroner om måneden

Viaplay der er blandt de største streamingtjenester i Danmark, har meldt ud til deres brugere via e-mail, at der er prisændringer på vej.

Allerede fra udgangen af marts måned træder de nye priser i kraft.

Flere eksisterende abonnementer udfases, og folk der indtil nu kun har været interesseret i sport-delen, skal fremover abonnere på Viaplay Total, som er den ene de to tilgængelige pakker.

  • Film og serier pakken stiger med 20 kroner, fra 99,- til 119,- kroner/måned.
  • Viaplay Total der omfatter film, serier, sport og fighting stiger med 110 kroner, fra 339,- til 449,- kroner/måned.
ANNONCE
Eksempel på mail til eksisterende kunde af Viaplay Total - Viaplay hæver priserne over hele linjen Eksempel på mail til eksisterende kunde af Viaplay Total

"Vi vil tilbyde mere end nogensinde"

I beskeden til kunderne, fortæller Viaplay, at de i år vil tilbyde mere end nogensinde - og at det er derfor prisen stiger. 

Hvad det præcist er, kunderne har i vente for prisstigningen, peger Viaplay ikke på i mailen, det er en medvirkende faktor til, at brugere nu stormer omkring streamingtjenesten på sociale medier.

"I må have drukket af natpotten med den prisstigning. Hilsen en forhenværende kunde"- lyder det fra en bruger på Viaplays Facebook-side."

-Andre brugere er mere overvejede i deres udtryk, men undrer sig over prisstigningen. "Vil gerne vide hvad det er jeg som kunde får for de penge i hæver prisen med?" lyder det blandt andet fra en anden Facebook-bruger på Viaplays side.

ANNONCE

Viaplay begyndte også at trende på Twitter kort efter udmeldingen, og en stor del af aktiviteten omkring Twitter, kommer fra brugere der er sure over den forholdsvis store stigning på muligheden for at streame livesport. Her ser flere det som en presbold, og erklærer at de vil opsige abonnementet. 

Viaplay har endnu ikke rettet svar mod brugerhenvendelserne på Twitter. 

Prisstigninger på streamingtjenester er ikke unormalt

Generelt set, har streamingtjenester for vane at hæve priserne løbende, og mens det altid er hårdt for brugere, at sluge en prisstigning, er der forskellige måder at gøre det på. Når en streamingtjeneste som Disney+, der blev lanceret i Danmark i efteråret 2020, til en pris på 59 kroner om måneden, hæver prisen med 20 kroner, er det også en procentmæssig høj forøgelse, men prisstigningen blev kommunikeret bredt ud i medierne, og forankret i en konkret tilføjelse af merværdi for brugerne, i form at en forholdsvis stor tilføjelse af indhold, i form af Star-biblioteket - ligeledes blev prisstigningen indfaset, med en mulighed for eksisterende kunder, om at udsætte prisstigningen for deres eksisterende abonnement, som vi skrev om tilbage i februar

Viaplay har kontinuerligt skubbet nyt indhold igennem, mens selskabet bag tjenesten; NENT, har indkøbt ekstremt dyre sportsrettigheder. Det har tydeligvist været en dyr affære, og måske skal prisstigningen ses som en nødvendighed på bagkant af de massive investeringer? Dette er dog ikke hvad der kommunikeres til brugerne af Viaplay.

ANNONCE

Viaplay: "Vi planlægger at lancere yderligere 40 eksklusive Viaplay Originals her i 2021"

Vi har taget kontakt til Viaplay, for at høre, hvad der egentlig ligger til grund for prisstigningerne og hvad man får for pengene. Her vendte Viaplay retur med et skriftligt svar fra Mette Barnes, kommunikationsdirektøren i Nordic Entertainment Group:  "Vi anerkender, at vi hæver priserne signifikant, men meget er sket, siden vi justerede prisen sidst. I Danmark har vi øget vores Film & Serier-indholdskartotek med mere end 2000 titler og 6000 timers indhold, samt vi planlægger at lancere yderligere 40 eksklusive Viaplay Originals her i 2021. Derudover udbød vi i løbet af 2020 mere end 7000 live sportsudsendelser og over 14000 timers sport i vores Total-pakke.

For fortsat at kunne udvikle og tilbyde eksklusivt premium indhold justerer vi nu til, så prisen stemmer overens med udbuddet.

Vi har fortsat en ambition om at sikre det stærkeste nordiske indhold samt de bedste premium sportsrettigheder, og vi håber og tror, at vores kunder fortsat vil blive hos os."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce