Connery

Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

Følelsen af at være en ægte Jedi har aldrig været tættere på.

Spørg en ung knægt af 90’erne, hvad det første, der falder ham ind, er, når man nævner ordene: Star Wars. Han vil med garanti svare: Darth Vader! Og LYSSVÆRD!

Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

Det er i hvert fald min oplevelse og også min egen go-to, når jeg tænker på den populære space-western i store penselstrøg. Jeg har ejet et utal af billige kinesiske lyssværds-knock-offs i plastik i løbet af min barndom, og den der følelse af bare et kunne slå en dødelig lysklinge ud var helt fantastisk. I husker godt, de der plast-sværd med teleskoprør, ikke? Den fornemmelse, der. Og herefter bare at fægte løs med vennerne, og se om man kunne ramme med et ondskabsfuldt svirp hen over armen eller i hovedet på vedkommende. Ahh. Good times.

ANNONCE

Som barn er det ikke så svært at leve sig ind i fantasien om at være en badass jedi - slet ikke hvis man har noget lysende plastik og god bevægelsesplads.

Som voksen skal der lidt mere til…

Enter: Star Wars: Jedi Challenges. Et helt unikt Lenovo produkt, der gør brug af AR-teknologi (Augmented Reality) og et specialudviklet lyssværd - der faktisk også lever op til kravet om både lysende plastik og nødvendigheden for bevægelsesfrihed.

Men det er mere end bare lysende plastik. Godt hjulpet på vej med et sæt fra Lenovo har vi brugt julen på at lege Jedis og smadre Storm Troopers, men der har også været tid til en omgang Holo-chess.

ANNONCE
Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

Hvad er det?

Star Wars: Jedi Challenges er et produkt, der sammensmelter AR-teknologi, nørd-faktor, gaming, fysisk bevægelse og en god håndfuld midiklorianer til en super engagerende oplevelse.

Jedi Challenges kommer i en lækker box, der indeholder:

  • Et voldsomt fedt lyssværd i filmrealistisk gengivelse.
  • Et sæt Lenovo AR Mirage-briller med tilhørende adapter- og ladekabler.
  • En bevægelsessensor.

Se vores unboxing her:

ANNONCE
Jedi Challenges Unboxing

For at kunne bruge kittet skal man desuden eje en smartphone. Denne skal indsættes i brillerne, der via spejlinger projicerer spillets skærmbillede ned foran dine øjne - og får det til at se ud som om, at spillet foregår i det rum, du befinder dig i. Det er augmented reality. Det adskiller sig fra virtual reality ved at tage spilindholdet og præsentere det i dine fysiske omgivelser - i modsætning til VR, hvor du er totalt lukket af fra omverdenen.

Det er ret blæret at kunne nedkæmpe en Sith-lord i sit hjem.

Ud over brillerne er der en medfølgende bevægelses-, nej lad os kalde det omgivelsessensor, som spillet bruger til at positionere alt det, du oplever korrekt i forhold til det rum, du befinder dig i. Det sørger for, at afstande er realistiske, og at modstanderen holder sin placering, selvom man står og spinner rundt som en snurretop.

Sidst, men ikke mindst. Lyssværdet. Eller, i realiteten er det jo blot skæftet. Et krom-bemalet et af slagsen med gummigreb, to knapper (lyssværd on/off) og lys i enden. Sværdet er så filmrealistisk, at det sagtens kunne benyttes som en let replika på en Star Wars-fanboysudstilling. Man kan ikke undgå at smile, når man først åbner boksen, og det første man præsenteres for, er Luke Skywalkers lightsaber.

Sværdet genkendes af spillet, og når man sætter gang i foretagendet, bliver man bedt om at kalibrere, således at laserklingen passer på enden af håndtaget. “Activate your lightsaber”. Jeg kan ikke stave lyden så her er et lydklip, for stemningens skyld:

ANNONCE

Så hvad går spillet ud på?

Man får installeret den gratis spil-app på din smartphone - isætter telefonen i brillen og kalibrerer.

Nu er vi klar til at kigge nærmere på selve spillet.

Spillet byder på tre vidt forskellige game-modes:

  • Trials of Combat: Lyssværddueller
  • Trials of Insight: Holo-chess
  • Trials of Leadership: Strategic Combat (En af-art letvægts-RTS)

Du bydes velkommen som jediridder af The Archivist. Dette er guiden til spillet, der tager en igennem de første tutorials for at få spillets mekanikker på plads.

Til at starte med får man at vide, at man deltager i en holografisk simulation. Det er et smart træk fra udviklernes side, fordi AR-teknologien med spejlene gør karaktererne semi-gennemsigtige og spøgelsesagtige. Denne information gør teknologien let at fordøje.

Man lærer at slå med sværdet, fodstilling, parere modstandere og blokere tunge angreb fra “bosses”, og hvordan man deflekterer Storm Troopernes forbandede pew-pew laserpistoler. Og allerede her er det hele awesome.

Herefter præsenteres du for et stort interaktivt kort over en række planeter: Hoth, Naboo, Garel, Lothal Takodana og The Core.

ANNONCE
Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

De første hårde lyssværdsdueller:

Herfra starter man med de udfordringer, der er først tilgængelige - og efter en halv time møder du den pokkers slemmert; Darth Maul. Han er led, men ikke så led som nogle af de øvrige Sith Lords - og du ved selvfølgelig, at han har en svaghed lige omkring bæltestedet.

Man skal ikke mere end fem-ti minutter ind i spillet, førend man har vænnet sig til AR-teknologien og fundet hoved og hale i mekanikkerne - og lige så snart man glemmer, at man gør noget nyt og svært, bliver spillet til en utrolig indlevelsesrig oplevelse. Man hopper rundt, dukker sig og smider absurde mængder af kræfter i at svinge lyssværdet hurtigt nok rundt. Det er fantastisk - og fantastisk underholdende at se andre udføre.

 
ANNONCE
Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

Holo-chess

Det holografiske skakspil er en gammel kending fra A New Hope. Det er en gengivelse af det mystiske spil, som spilles af Chewbacca og R2-D2 ombord på Tusindårsfalken. Et holografisk brætspil med animerede “brikker”, der af en eller anden grund ligner Jim Henson-figurer.

I universet, og særdeleshed Star Wars IV: A New Hope hedder spillet Dejarik, og i spillet går disse ind under kategorien ‘Trials’. Jeg havde faktisk kun fokuseret på sværd-kampene i alt min hype op til spillet - så de andre spilmodes har virket som fin afveksling. Selvom Holochess er noget bøvl.

 
ANNONCE
Vi tester: Star Wars: Jedi Challenges

Strategispil

Det tredje ben af Jedi Challenges er Leadership Trials. Her får du lov til at agere som en anden general, der styrer sine modstandsstyrker rundt med et ret fedt overblik over et virtuelt kort med små krigsstyrker på. Det er en ret sej måde at spille RTS-spil på, selvom det er en anelse mere behageligt at spille den slags fra kontorstolen. (Heldigt at man så bare kan sætte sig ned!) Sværhedsgraden i disse missioner stiger lynhurtigt.

 
ANNONCE

Hvorfor vælge Jedi Challenges

Star Wars: Jedi Challenges er noget helt specielt.

For det første kommer det med Lenovo AR Mirage-teknologien, der er det første smartphone-drevne AR-kit i verden.

For det andet, er det STAR WARS. Du kan lege med et lyssværd, der føles mere “realistisk” end de rekvisitter, der bruges, når de nye film optages på green-screen.

Der er timevis af underholdning i spillet - der i sig selv er et gratis download for både iPhone og Android-spillere, og bedst som vi tænkte, at der nok gik noget tid, inden der kom mere indhold, dukkede der en fantastisk expansion op, da Star Wars: The Last Jedi fik premiere. Det virker til, at Lenovo har opbygget en meget stærk relation med Star Wars/Disney på dette projekt - og begge firmaer VIL den her teknologi.

Der er tre parametre man bør være opmærksom på:

I teorien kan du benytte langt de fleste nyere smartphones, men dem der er direkte officielt understøttet kan du finde her. Jeg har selv prøvet at benytte en anden ny Android-smartphone, der ikke var på listen - og det fungerede fint. Men hvis du vil være på den sikre side, så tjek listen først. Flere modeller tilføjes i øvrigt løbende.

Prisen. Et sæt koster 2300 kroner. Nu spottet til 1924,- kroner. Det er det samme som fire AAA-konsolspil, og for nogen vil det være mange penge. Men som Star Wars-fan, synes jeg at oplevelsen er pengene værd. Følelsen, det fremprovokerer, er en af de der, man normalt siger ikke kan købes for penge.

Der er en ting, som spillet endnu ikke supporterer: Multiplayer. Det ville være den ultimative udfordring at kunne tage kampen op mod sine frenemies. Men det er endnu ikke en mulighed. Dog har der svirret rygter om, at funktionaliteten er indtænkt. Think about it: Multiplayer AR lyssværd-dueller? Lyder det ikke som noget fra en fjern fjern galakse?

May the force be with you.

 
ANNONCE
Star Wars: Jedi Challenges

Producent: Lenovo

AR-kit med mulighed for seriøse Star Wars færdigheder

Medfølger

Lenovo Mirage AR-headset
Lyssværdcontroller
Sporings-beacon
Telefonbakke
Lightning til micro-USB-kabel
USB-C til micro-USB-kabel
Micro-USB til micro-USB-kabel
2 stk. AA-batteri
5V/1A-oplader og strømkabel
Hurtigstartsvejledning

Kan bruges med: iPhone® 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z² Force Edition, LG G6

Læs mere: Lenovo.com

Pris: 2.300 kr 1.924 kr.

ANNONCE
Del

Seneste nyt