Connery

Vi følger et dansk hold til Mongol Rally 2017

Mød drengene her, og læs om starten af løbet

Tre gode venner, en gammel Skoda og 16.000 kilometer på vejene. Det lyder som den vilde roadtrip, men samtidig også som en seriøs prøvelse. 

I år følger vi det danske Team Karma Cowboys; Tobias Hammarberg, Jonathan Lund og Rasmus Cort Hansen, der netop har kastet sig ud i det lange eventyr. 

The Mongol Rally har eksisteret siden 2004, og er et af de mest interessante interkontinentale amatørrallyløb, der findes. Løbet har sin start i Goodwood, England og løber hele vejen over kortet, til Mongoliet. Det er over 16.000 kilometer der skal tilbagelægges. Løbet bliver beskrevet som det største eventyr i verden, og har en gennemsnitlig gennemførselsprocent på bare 70. 

De tre grundregler for The Mongol Rally

1: Small & Shit: Bilen skal være ringe og have en lille motor. 

2: On Your Own: Man skal være selvhjulpen. Rallyet tillader ikke backup- eller supportbiler. Hvert team har en bil, og alle nedbrud, skal løses undervejs af teamet selv. 

3: Save the World: Den sidste regel, omhandler godgørende formål. Hvert deltagende hold, skal mindst indsamle 1000 pund til godgørende formål. De første 500 pund skal gå til Cool Earth, resten går til holdets eget valg af NGO.

Vores danske gutter er netop kommet afsted, efter starten i Goodwood. Deres trofaste karet er en Skoda Fabia Combivan fra 2004. Den har 65 hestekræfter, ingen aircondition og en lækker 0-100 acceleration på blot 16.3 sekunder. Tilsammen har de tre gutter, (hvoraf ingen er mekanikere) indsamlet 75.000 kroner til gode formål, og derfor er de altså rigeligt kvalificerede, til at komme i gang med deres sindssyge eventyr. 

Her følger beretningen fra dag 1. 

Vi følger et dansk hold til Mongol Rally 2017

Første dag til Mongol Rally og vejen dertil

Vi er i gang! Rallyet startede officielt her til morgen, men vi forlod allerede Vejle og Danmark fredag morgen, for at være en del af den officielle start, festerne og alt det andt. 

Det betyder at vi allerede tilbagelagde de første 800 kilometer, og havde en overnatning i Belgien. Men hvad gør man, når man er et par danske drenge i Belgien, mangler et sted at slå teltet op, men synes at en rigtig campingplads er for fancy?

Vi kørte rundt i udkanten af en by, og stoppede en kvinde der var ude på en løbetur. Vi spurgte hende, om hun tilfældigvis kendte et sted, hvor vi kunne få lov til at slå telt op for natten. Heldigvis for os, synes hun ikke vi lignede et par omrejsende tyve, og fortalte os, at hun var ret sikker på, at vi måtte slå teltet op i hendes egen have. Vi skulle blot køre hjem til hende, og spørge hendes mand om lov. Det gjorde vi. Efter den første pinlige indledning, hvor vi var ved at forklare vores mission, inviterede Carlo os ind i deres baghave, for at vise os, hvor vi kunne slå teltet op. 

Det var en af fantastisk gestus udi gæstfrihed. Vi fik endda tilbudt et hjemmelavet måltid mad, en lækker belgisk øl og noget lokalt spiritus. Men endnu mere vigtigt: Vi havde en fantastisk tid med Dagmar og Carlo, ved lejrbålet. 

Lørdag stod vi tidligt op, og blev tilbudt kaffe og morgenmad, inden vi kørte til Calais, hvor vi skulle fange færgen. Da vi ankom i Goodwood, mødtes vi af et sjældent syn. De andre rallykørerer viste med al stolthed deres fantastiske kareter og outfits frem. Det var så farverigt, at det gjorde ondt i øjnene. Men de misundelige blikke var ikke til at tage fejl af, da de så vores fantastiske telt, der er en lille bryllupsreception værdig. Da vi begyndte at tale med de andre hold, gik det op for os, at vi måske har det strammeste program i hele feltet. Men hey, Skodaen gør et fantastisk stykke arbejde, og hun er godt varmet op, efter de første 1500 kilometer. 

Lørdag aften var afsat til drinks og hygge med feltet af skøre folk, alle dedikerede til at køre det halve af jorden rundt. De fleste af dem, er nogle ægte originaler. Tilsæt lidt mongolsk halssang og en smule wrestling - og så har du en lørdag aften af format. 

Alt i alt, har det været et par begivenhedsrige dage, og det var præcis den start på vores eventyr, som vi havde håbet på. 

I dag går den officielle start på Mongol Rally 2017, og den starter med en omgang på den legendariske Goodwood racerbane. Vi er klar til at repræsentere Danmark på bedste vis, i vores Hummel landsholdstrøjer, og en Skoda der også er udsmykket med rødt og hvidt. 

Husk at følg vores rejse på de sociale medier: 

Snapchat: karmacowboys

Facebook.com/karmacowboys

Instagram.com/karmacowboys

#KarmaCowboys #MongolRally2017

Del