Connery

Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141)

Formel 1 sæsonen er for længst skudt i gang, men det gør det ikke mindre sjovt at bygge en af de nye F1-biler i LEGO. 

LEGO's nyeste Formel 1 bil er blevet skabt i samarbejde med Mclaren Racing - og resultatet er ret imponerende: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) består af 1432 dele og står i færdigsamlet længde hele 65 centimeter. 

Så da LEGO spurgte os om vi havde lyst til at teste deres seneste F1-konstruktion, og ikke bare rapportere begejstrede på nyheden, var vi egentlig hurtige til at sige: Ja!

ANNONCE
Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141)

2022-sæsonen har som altid bragt nye regulationer med sig, og et par af tingene er tydelige - og så når man bygger Lego-modellen.

En af de tydelige ting er den aerodynamiske spoiler over forhjulene - der er tilbage for første gang siden 2009, et tydeligt løft i udseendet, der også gælder selve hjulene der i denne sæson har fået covers på, for at minimere de rodede luftstrømme, som der efterlades når bare fælge bruger luften til at generere mere downforce. 

ANNONCE
Her er LEGOs modelfoto af F1-bilen, og vores resultat endte akkurat ligesådan - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Her er LEGOs modelfoto af F1-bilen, og vores resultat endte akkurat ligesådan

Når først man står med McLaren modelsættet i hænderne, er man ikke i tvivl om, at det er et sæt der er konstrueret til McLaren fans: Indpakningen er lækker og prydet af McLaren og LEGOs logoer, og sættet skildrer med en aldersanbefaling på 18+: Her er det de voksne der leger. 

ANNONCE
Gør klar til LEGO overalt på bordet - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Gør klar til LEGO overalt på bordet

En af de smukke ting ved at samle LEGO, er at det uanset model altid ender i en koncentreret session, hvor man kan koble totalt af fra omverdenens stress og jag, og selv beslutninger skal der ikke træffes noget af - det er nemlig bare at lukke alle modulerne ud, og så bare følge manualen skridt for skridt. 

Samme zen-agtige oplevelse har det været at bygge McLaren F1'eren, der kombineret med en skål fuld af snacks og anden proviant, endte med at skære et fantastisk hul på 6 timer af min påskeferie. 

ANNONCE
Selvfølgelig er der bevægelige dele i spil, det er jo en Technic-model - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Selvfølgelig er der bevægelige dele i spil, det er jo en Technic-model

Lego Technic McLaren F1 Race Car er ikke helt så overvældende et byggeri som de helt store 3000+ dele superbiler, men med over 1400 dele og et stærkt fokus på virkelighedstro detaljer, er modellen mindst lige så underholdende. 

Her er selvfølgelig blevet plads til en fungerende LEGO-V6-motor. 

ANNONCE
Så er den egentlig klar til at få hjul på!  - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Så er den egentlig klar til at få hjul på!

Hjulophængende er en cool og detaljeret konstruktion, der gør brug af horisontalt placerede støddæmpere, til at skabe en fungerende affjedring med en begrænset og stiv vandring

Velkommen til SuperDæk, skal du have sommersutterne på? - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Velkommen til SuperDæk, skal du have sommersutterne på?

Man når altid til et punkt i byggeriet af et LEGO-køretøj, hvor maskinen begynder at tage form, og man kan se at det pludseligt er muligt at montere hjulene. 

For mig er det at montere hjulene en så tilfredsstillende tjans, at jeg altid, uden undtagelse, venter med at smide dem på indtil det allersidste skridt i samlingen. 

De brede dæk på denne model er et rigtigt lækkert touch, og selvfølgelig monteres de med dækkende hjulplader, ligesom de rigtige F1-biler, men man kan jo også vælge at gå imod reglerne, og bare fremvise den på de fede standard-fælge - det er heldigvis helt op til bygmesteren selv. 

ANNONCE
Sponsor-mærkerne er jo en integreret del af F1, men hvis man er til det rene look, kan man jo bare lade dem blive på arket - Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141) Sponsor-mærkerne er jo en integreret del af F1, men hvis man er til det rene look, kan man jo bare lade dem blive på arket

Tekniske detaljer er sjove, men det er mindst lige så fedt, når man begynder at pakke konstruktionen ind i de ydre "karosseri"-dele, det er nemlig dem der giver konstruktionen den rigtige form og look - men så er der selvfølgelig det helt store spørgsmål: Skal man montere stickers eller ej? Vi valgte at gøre det!

ANNONCE
Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141)

Den færdigbyggede model er lidt af et udstillingstykke. Selvom vi ikke er udprægede Formel 1-nørder, er det let at se, hvordan bilen kunne pryde hylderne i mangen en man-cave - så længe man har plads til de 65 centimeter som bilen har brug for. 

Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141)

Her på billedet ses tydeligt, hvor mange af timerne er forsvundet hen. Selve rammen til bilen er en virkelig solid konstruktion, og til trods for vi rent faktisk famlede og tabte bilen under fotosessionen, holdt den stand med minimal værkstedsregning til følge. (Læs, en enkelt klods skulle sættes på plads). 

ANNONCE
Vi bygger: Lego Technic McLaren Formula 1 Race Car (42141)

Den færdige model er et fedt udstillingstykke, der selvfølgelig også kan tåle lidt leg - for vores vedkommende går legen på, om det på en eller anden måde er muligt at motorisere sagen, trods den forholdsvis slanke profil?

LEGO Technic McLaren F1 42141 - Pris og tilgængelighed

Du kan se mere til LEGO Technic McLaren F1-bilen på Lego.com - vejledende pris er 1399,- kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt