Connery

Verdenspremiere: Audi e-tron GT

Audis chefdesigner: Den smukkeste bil, jeg nogensinde har tegnet

Audi har taget et enormt tilløb til den officielle afsløring af deres første elektriske gran turismo-vogn, og det har formentlig været ventetiden værd.

Den komplette afsløring af den nye e-tron GT kommer i form af en ubegribelig lækker elbil.

Marc Lichte og Audi e-tron GT - Verdenspremiere: Audi e-tron GT Marc Lichte og Audi e-tron GT

Audis chefdesigner Marc Lichte fortalte i forbindelse med lanceringen, at biler er "den smukkeste bil, jeg nogensinde har tegnet." - De ord kommer fra en mand der både har ageret spydspids på VW Arteon og alle de nyeste generationer af Audi A1 til A8.

Den 4.99 meter lange vogn tager e-tron designsproget til yderste potens, med et meget aerodynamisk design. 

ANNONCE
Audi e-tron GT i hurtige tal

Audi e-tron GT
350 kW / 476 hk)
630 Nm
Launch kontrol boost (2.5 sek) 390 kW/598 hk
0-100 km/t på 4.1 sek
Rækkevidde (WLTP) 479 km
Vejl. frapris: 929.990 kroner

Audi RS e-tron GT
440 kW / 598 hk
830 Nm
Launch kontrol boost (2.5 sek) 475 kW / 646 hk
0-100 km/t på 3.3 sek
0-200 km/t på 11.8 sek
Rækkevidde (WLTP) 465 km
Vejl. frapris 1.419.990 kroner

ANNONCE
Audi e-tron GT i Glacier White - Foto: Audi - Verdenspremiere: Audi e-tron GT Audi e-tron GT i Glacier White - Foto: Audi

100 kilometers rækkevidde på 5 minutter

Audi e-tron GT gør brug af to permanent aktiverede synkronmotorer for at kunne give en potent og effektiv ydelse, og man har arbejdet med ladesystemet i særgrad.

Ladeteknologien har mulighed for at benytte 800 volts-opladning, der kan lade med en effekt på op til 270 kW - det betyder at man ved optimale forhold kan få 100 kilometers rækkevidde på blot 5 minutters opladning - og at en opladning fra 5.80% - igen, under optimale forhold, kan opnås på 22,5 minutter.

Batteriet er placeret mellem bilens aksler, så den får et lavt tyngdepunkt - og vægtfordelingen mellem foraksel og bagaksel er i følge Audi meget tæt på den ideelle 50:50 fordeling. 

ANNONCE
Audi e-tron GT i Glacier White - Foto: Audi - Verdenspremiere: Audi e-tron GT Audi e-tron GT i Glacier White - Foto: Audi

De to nye e-tron modeller er selvfølgelig pakket med alt den seneste teknologi fra bilfabrikanten, drive select, firehjulsstyring, reguleret støddæmning, elektrisk quattro firehjulstræk og differentialespær i bagakslen. 

Ekstra komfortudstyr bliver også muligt over en bred kam - og en af dem er en fjernebetjent parkeringsassistent, hvor man via myAudi-appen kan parkere bilen, både parallelt og vinkelret. 

Lander snart i Danmark

Både Audi e-tron gt quattro og RS-modellen lander i Danmark i løbet af 2021. Audi fortæller at de åbner for bestillinger i Danmark den 18. februar - og at de første kan forvente en levering allerede i maj måned. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt