Connery

Verdensmesterskabet i Hearthstone har 1.5 million kroner i vente til vinderen

E-Sport everywhere

E-sport er i løbet af det seneste år for alvor blevet allemandseje i Danmark. Ikke kun for gamere, men for familien Danmark. Store finansmænd, fodboldklubber og brands kaster om sig med penge, for at få fingrene i de bedste gamere indenfor Counter-Strike, League of Legends og FIFA, og det har haft masser af mediedækning. 

Men der er også andre spil, der begynder at arbejde med vilde præmiesummer. Hos Activision Blizzard har vi set en kæmpe indsats i det foregående år, med både Overwatch League, Heroes of the Storm, World of Warcraft. Og ja, også med deres Free-to-play kortspil; Hearthstone.

I modsætning til de mere actionprægede spil, handler Hearthstone om strategi, eftertænksomhed og en anelse "luck of the draw", og ikke nær så store adrenalinpumpende armbevægelser. Derfor er spillet måske heller ikke det oplagte bud på en tilskuersport, som folk vil se live, men ikke desto mindre, er det ved at ske netop nu.

I denne weekend afholdes i Amsterdam, det officielle verdensmesterskab for Hearthstone: Hearthstone Championship Tour (HCT): World Championship.

Fra den 17. til den 21. januar, kæmper de 16 bedste Hearthstone-spillere i verden, om førstepladsen, præmiesummer for 1 million dollars - og den helt fornuftige halvanden million kroner til førstepladsen. Det er store penge, især når man tænker på, at det ikke er et helt hold, der skal fordele værdierne.

Læs også: Interview med Hearthstone Senior-designer Mike Donais.

ANNONCE
Foto: Helena Kristiansson - Esportphoto.com - Verdensmesterskabet i Hearthstone har 1.5 million kroner i vente til vinderen Foto: Helena Kristiansson - Esportphoto.com

Vi har en dansker med i HCT.

Frederik Høj Nielsen repræsenterer henholdsvis sig selv, Danmark og sit team: Odd, under weekendens turnering. Den unge gamer går under brugernavnet Hoej

Frederik har vist gode takter i Hearthstone helt tilbage til 2015, og han kvalificerede sig til verdensmesterskabet, med sejren i Hearthstones HCT Spring mesterskab i Shanghai i foråret 2017. Og en gevinst på 60.000 dollars.

ANNONCE
Hoej med sejrstrofæet fra HCT Spring 2017 - Verdensmesterskabet i Hearthstone har 1.5 million kroner i vente til vinderen Hoej med sejrstrofæet fra HCT Spring 2017

Du kan følge weekendens turnering fra Hearthstones Twitch-kanal her. 

Se livevideo fra PlayHearthstone på www.twitch.tv
Del

Seneste nyt

Annonce