Connery

Verdens Farligeste Bande

Jeg er opstået fra de døde, og på min rejse i det mørke, stødte jeg på MS13, verden farligeste bande. Her er min historie...

Forsættelse til tidligere artikel:
Verdens Farligeste Bande
Mara Salvatrucha
Hvis man bruger navnet Mara Salvatrucha, er der ikke mange der ved, hvad der bliver snakket om.
Men bliver der snakket om MS 13, ved de fleste, at det er en bande. Men hvad mere ved vi om dem?

Jeg har tømt Internettet for informationer, surfet rundt på Spanske, Mexicanske, Engelske, Amerikanske og mange andre hjemmesider, for at undersøge banden nærmere.

Jeg har fundet mange film, en del på Youtube.com, men de fleste på 'ulovlige' sider.

Her er, hvad jeg fandt ud af...

I 80'erne var der en kæmpe borgerkrig i EL Salvador. Over 100,000 mennesker blev slået ihjel. 
I den periode vurderede USA at over 2 millioner mennesker var flygtet over grænsen, fra El Salvador til USA, på grund af den usikkerhed som var I deres eget hjemland.

Problemet var bare, at der allerede på dette tidspunkt, fandtes mange mexicanere i USA, og faktisk lige netop i det område, hvor størstedelen af flygtningene var flyttet til.

Folkene fra El Salvador nægtede at flytte ud i slumkvarterer, og byen Los Angeles var allerede overfyldt med kriminalitet, bander, mord og overfald.

Bander som Blood's og Crip's som allerede fandtes i området, begyndte at slå hårdt ned på immigranterne, og den kamp krævede mange uskyldige ofre. Det var begyndelsen for MS 13.

Som set i Danmark, begyndte en mindre gruppe af unge, at lave deres egne grupperinger. De begyndte at kæmpe tilbage og snart var de mange. Navnet blev Mara Salvatrucha.
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
Navnet mener man stammer fra en kendt bande, som hed La Mara, hvilket var en kendt og meget berygtet bande i El Salvador.

Den berygtede bande fik alle sine medlemmer fra guerrilla krigere i landet. Tallet 13 blev tilføjet for, at vise at banden hørte til i fængslet i Californien. Også kendt som Den Mexicanske Mafia. (La familia)

Banden blev hurtigt involveret i seriøs kriminalitet, også uden for fængselet.

Da de havde rigtige soldater i deres bande, havde de et klart forspring, som gjorde at de andre bander frygtede dem. Men det var blot begyndelsen.
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
Næsten alle medlemmer blev fanget og smidt tilbage i fængsel i El Salvador, og nu forventede USA, at de havde fået stoppet den nye bande.

Men det var blot endnu en mulighed for MS 13 for at rekruttere nye medlemmer.

Før man vidste af det, var banden blevet større end nogen anden bande. De havde formået at få fat i folk på gaderne og i det højt bevogtede Guezaltepeque fængsel.
Banden var nu større end BLOOD'S i Californien.

Ingen havde set det komme
.
En ung mand fortalte en journalist, at de kun var 2 medlemmer tilbage i Californien den dag politiet rykkede imod dem. Men nu efter blot 1 år, havde han ikke tal på, hvor mange de var.
Alene den dag, havde over 40 unge ønsket optagelse i banden, bare på en enkelt dag.

For at komme ind på bandens område, som ikke medlem, skulle man lade sig gennembanke i 13 sekunder, af op til 10 mennesker på en gang.
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
MS 13 var nu på kort tid blevet USA's største bande og Usa's største problem.
Banden havde ikke noget mål, de havde ikke nogle skrupler, det eneste budskab fra MS 13 til resten af USA og Mellem Amerika var:

INGEN, INGEN ER SIKRE...


I 1997 begyndte regeringeni USA og Mellem Amerika, at skærpe forholdene til banderne, men det gjorde ikke MS 13 bange. De svarede resolut tilbage ved at bortføre præsidenten af Honduras's søn for derefter at slå ham ihjel.
 
Efterfølgende dukkede der en besked op, beskeden var 'naglet' fast på et henrettet medlem af MS 13. 'More people will DIE' (Flere mennesker vil dø)
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
I året 2002 i Honduras, steg 2 medlemmer af MS 13 ombord på en bybus ved højlys dag, de henrettede 28 personer heraf 7 små børn. Igen var der den samme besked.

Honduras fik nok, og lavede i 2004 en lov som forbød at folk måtte være bandemedlem.
Alle som kunne mistænkes for at være medlem, kunne se frem til 12 års fængsel, også selvom de aldrig havde begået en forbrydelse.

Den mindste tatovering, udtryk, frisure o.l. kunne nu få dig dømt for at være bandemedlem.

Efter at havde skærpet tilsynet med banden, begyndte Mexico en kampagne for at få MS 13 til at uddø. De arresterede over 300 medlemmer på 2 dage, dømte dem til fængsel med landet strengeste straf. Dom: 'Threat to National Security' (Trussel mod statens sikkerhed).
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
Næste gang kan I blandt andet læse om:
•    Mexico sætter sit eget fængsel i flammer, og dræber over 100 MS 13 medlemmer ved en 'fejl'
•    Bandernes Tattos, betydninger, håndtegn og magt.
•    Kvinder som har haft betydning for banderne.

Har du ikke fået nok endnu, så tjek
ANNONCE
Verdens Farligeste Bande
Del

Seneste nyt

Annonce