Connery

Ved du, hvad Black Panthers post-credits scener betyder for Marvel-universet?

Få svarene (og et par spoilers) her.

[Spoilers incoming]

Nu skal du ikke sige, at jeg ikke advarede dig.

I MCU er Black Panther stort set den eneste film, der står på egne ben.
MCU står for Marvel Cinematic Universe og inkluderer alle udgivne Marvel-produktioner i nyere tid med begyndelse fra Iron Man (2008).

Alle de andre film er vævet ind med hinanden i form af cameos eller længere optrædener fra andre helte som vi bl.a. oplevede i Thor: Ragnarok
Som en outsider har vi Black Panther, der som udgangspunkt - indtil videre - lever i sit eget univers.

Hensigten med at oprette et MCU har været, at man kunne opbygge komplekse historier hvor heltene kunne bevæge sig ind og ud af hinandens føljetoner og i sidste ende bekæmpe deres fælles fjende Thanos.

ANNONCE
Ved du, hvad Black Panthers post-credits scener betyder for Marvel-universet?

Som mange andre film i Marvels univers, har de også i Black Panther placeret nogle korte teaser-klip, der hinter hvad der venter i Marvels næste film, Avengers: Infinity War.

Den fjerde maj samles Marvel heltene - fra Avengers til Guardians of the Galaxy - for at stoppe Thanos.
For at destruere galaksen skal Thanos samle alle 'Infinity Stones', som har dukket op forskellige steder i MCU.
I rulleteksterne efter Black Panther får vi to forslag til hvordan Avengers kan bekæmpe Thanos. 

ANNONCE
Ved du, hvad Black Panthers post-credits scener betyder for Marvel-universet?

Første scene: T'Challa holder en tale for FN om Wakanda

I den første scene fortæller T'Challa, kongen af Wakanda, at han ønsker at gøre op med Wakandas historie som en isoleret nation og lover, at han vil dele landets viden og ressourcer med resten af verden.

I den tale smider T'Challa det mindeværdige citat: "De vise bygger broer, mens tåberne bygger barrierer", og skønt det åbenlyse stik til Donald Trump og hans immigrationspolitik er der en reel værdi bag talen.

Wakanda er en højteknologisk nation og ved at dele ud af deres viden giver de en kæmpe gave til lande verden over - især dem, der hyppigt er ofre for rumvæsner eller Hulks hærgen.
Derudover besidder Wakanda det fiktive metal Vibranium, som Black Panthers dragt og Captain Americas skjold er lavet af.

Våben lavet af Vibranium kan måske være hemmeligheden til at få bugt med Thanos.  

ANNONCE
Ved du, hvad Black Panthers post-credits scener betyder for Marvel-universet?

Anden scene: Bucky Barnes er i live og nyder tilværelsen i Wakanda

I slutningen af Captain America: Civil War får vi at vide, at Captain Americas ven Bucky Barnes, The Winter Soldier, har valgt at blive frosset ned i Wakanda indtil de kan kurere hans hjerner for efterdønningerne af HYDRAs hjernevask. 

Så længe lå han dog ikke frosset ned, for det korte klip i rulleteksterne viser Bucky sammen med T'Challas 16-årige lillesøster Shuri. 
Shuri er et geni og er formodentligt årsagen til at Buckys hjerne er i topform. 

I klippet løber børnene i Wakanda rundt og kalder Bucky for 'White Wolf'. White Wolf kendes fra tegneseriebøgerne, som den forældreløse Hunter der voksede op i Wakanda som den eneste hvide dreng.
Hunter bliver med tiden chef for Wakandas hemmelige organisation, 'the Dogs of War'.
Det ser ud til at tegneseriefiguren formerly known as Bucky bliver tryllet om til White Wolf i de kommende Black Panther film.

I en tid hvor Avengers har nogle interne stridigheder og Thor og Hulk hygger i det ydre rum er det vigtigt for heltene at tage imod al den hjælp de kan få - også en HYDRAS mest imponerende projekter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce