Connery

Var det noget med en kaffemaskine i 24 karat guld?

Prisen skal du ikke tænke på... Det er kunsthåndværk jo.

For nogen mennesker er kaffebrygningen hellig, for andre en videnskab. For dem der har det sådan, og samtidig har pengepungen i orden, er der nu kommet lidt af en eksklusiv sag på markedet. Det drejer sig om franske Royal Coffee Makers brygger i 24 karat guld. 

Royal Coffee Makers bliver fremstillet i hånd, af franske kunsthåndværkere. Der går over 50 mandetimer i en enkel maskine, og derfor bliver der på nuværende tidspunkt ikke fremstillet mere end 8(!) apparater om måneden. 

Bryggeprocessen på apparatet er noget anderledes, end hvad vi ellers er vant til i dag. Her er det nemlig ikke strøm der driver processen, men i stedet en lille oliebrænder. Systemet stammer tilbage fra omkring 1850, hvor det blev introduceret for gæster ved det ungarske hof. 

“It’s taken us more than three years of research and development to produce this entirely unique coffee maker,” lyder det fra Maria Tindemans fra Royal Paris.

I videoen her kan du se hvordan den virker:

Hvis man skal tro Royal Paris, er det her altså Coffee for kings. Så hvad kommer det til at stå dig i? Jo. Et apparat koster mellem 80.000 og 150.000 kroner, alt efter dekorationsønskerne. Men, så kan du altså også lave kaffe. 

Del

Seneste nyt