Connery

Valentine's Day

På søndag er det Valentine’s Day. Den officielle kærligheds dag og nu har dagen fået sin helt egen film. En sprudlende romantisk komedie spækket med filmstjerner.

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 20 % (Baseret på alle de lækre kvinder der er med i filmen)

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Valentine’s Day kan beskrives som Love Actually’s amerikanske fætter. Filmen handler bare om Valentine’s Day i stedet for julen og foregår i L.A. i stedet for London.
 

Historien strækker sig over ca. 24 timer og omhandler en lang række personer og deres kærlighedsliv på godt og ondt. Blomsterhandleren Reed (Ashton Kutcher) frier til sin kæreste Morley (Jessica Alba), som bliver noget overrasket - men siger ja. Reed er lykkelig og fortæller straks sin bedste ven Julia (Jennifer Garner) om forlovelsen.

Julia er selv forelsket i en fraskilt læge (Patrick Dempsey) og planlægger, at overraske ham i San Francisco, en overraskelse, der ikke helt går som planlagt. Samtidig er den lokale sports journalist Kelvin (Jamie Foxx) blevet bedt om, at lave en reportage om Valentine’s Day. Han interviewer derfor et kærestepar på den lokale high school (Taylor Swift og Taylor Lautner), der er meget nyforelskede. Men Kelvin er mere interesseret i historien om NFL-stjernen Sean Jackson (Eric Dane) og hans fremtid, efter holdet fornyligt tabte en vigtig kamp.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Sean har indkaldt til pressemøde, hvor han vil afsløre en hemmelighed. Har han mon tænkt sig at stoppe karrieren? Under pressemødet møder Kelvin Seans publicist Kara (Jessica Biel), som er absolut anti-Valentine’s Day.

Kara skal nemlig afholde en middag for alle hendes single venner, men ingen har svaret tilbage. Derfor er hun bange for, at der slet ikke kommer nogen.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Seans agent Paula (Queen Latifah) har ikke tid til romantikken. Det har hendes assistent Liz (Anne Hathaway) til gengæld, men forholdet til hendes nye kæreste Jason (Topher Grace) bliver sat på en gevaldig prøvelse, da han finder ud af hun i sin fritid, har et bijob som telefonsex-dame. 

Alt i mens, møder to fremmede hinanden på et fly. Holden (Bradley Cooper) og Kate (Julia Roberts).

Der er en god kemi imellem dem, men spørgsmålet er, om det kan udvikle sig til mere?
ANNONCE
Man siger at alle kneb gælder i krig og kærlighed og filmens hovedpersoner må sande, at en dag i kærlighedens tegn, ikke altid er helt nem at komme igennem.
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Er Valentine’s Day så en kommende klassiker?

Næppe. Den rammer simpelthen ikke sit publikum nok, følelsesmæssigt. Hvor det lykkedes Love Actually, at få os til føle med filmens karakterer, er man lidt mere ligeglad med personerne i Valentine’s Day. Måske fordi de ikrke selv udviser specielt mange følelser, selvom de tale frygteligt meget om kærlighed.

Når de f.eks. bliver droppet, så bliver de ikke kede af det, i hvert fald ikke særlig længe, for vupti så står der en anden klar i kulissen.

Filmens pointe er ganske simpel: Kærligheden overvinder alt. Det er en romantisk komedie fuldstændig efter bogen og som sådan udfylder den sin rolle. Der er de obligatoriske op og nedture, vi griner, vi bliver lidt berørte og i sidste ende går vi ud af biffen med en lidt større tro på kærligheden.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Alligevel kunne man godt have ønsket sig en smule mere. Hvis karaktererne havde haft lidt mere kød på sig og historien havde engageret sit publikum lidt mere på et følelsesmæssigt plan. Så havde den været perfekt. Måske vil den planlagte 2’er rette op på nogle af 1’erens fejl?

For os danskere kan det godt virke lidt overdrevet, at alle karaktererne i filmen går så meget op Valentine’s Day, men sådan er det for amerikanerne.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Jeg var i USA på Valentine’s Day for to år siden. Her var det interessant at se, hvor meget netop denne dag betyder for dem.

De står i lange køer for, at købe kæmpemæssige jordbær dyppet i chokolade samt alverdens andre hjerteformede genstande. Blot for at fortælle en anden person, at de elsker dem. Pludseligt forstod jeg, hvad dagen betød. Det kan godt være, at det er tanken der tæller, men det er handlingen, der gør en forskel.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Personligt forstår jeg heller ikke dem, der hader Valentines Day. Hvorfor hade en dag, som hylder kærligheden? ”Fordi den er forloren.” ? Men hvad er der falsk ved den, hvis følelsen du bringer til den er ægte?

Vi behøver ikke en speciel dag for at hylde kærligheden, den er der jo hver dag.” Ja, men mange fyre har brug for at blive mindet om, at vi skal huske at vise vores udkårende, at vi elsker hende.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Valentine's Day Sandrew Metronome
Så til alle jer drengerøve derude. Her en opfordring til at finde romantikeren frem i jer selv. Vis kæresten, konen, elskerinden eller den søde Nettopige, at hun betyder noget specielt for dig. Inviter hende hjem til et glas vin eller ud på en romantisk middag, tag hende med i biografen eller find på noget helt tredje.

Pointen er bare: Gør noget!!


Valentine’s Day
har premiere den 11. februar landet over.

http://www.kino.dk/ 
ANNONCE
Valentine's Day - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Valentine’s Day
USA, 2010

Instruktør: Garry Marshall

Medv: Jessica Alba, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Jennifer Garner, Julia Roberts, Bradley Cooper, Taylor Swift, Taylor Lautner, Topher Grace, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Kathy Bates, Queen Latifah, Emma Roberts, m. flere

Genre: Romantisk komedie/Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 125 min.

Premiere dato: 11. februar 2010

Biodistributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce