Connery

Væk glæden ved madlavning hos børnene med pizzaria-spillet Osmo

Når leg og læring bliver sjovt!

Henover jul fik jeg muligheden for at kigge lidt på Osmo-legetøjet, som netop er kommet til Danmark.

I al sin enkelthed er det er spil, hvor man kombinerer leg og læring på en rigtig fin måde.

Med deres famøse Pizza Co. Starter Kit får man en virtuel oplevelse af at drive sit eget pizzaria.

Man får en lille gadget, som skal monteres på en tablet - hvorefter man lige et kassebånd kan 'bippe' ordrer og sende pizzaer ud til sulte, virtuelle gæster.

Selvfølgelig er det dyr, som står for maden og køber maden - men selve tilgangen er ret voksen og gennemtænkt.

Og så fungerer den i flere aldersgrupper - de helt små kan nyde de sjove figurer og farverige tegninger, de lidt større kan lege pizzakonger med toppings og sidst men ikke mindst kan de lidt ældre børn lære at regne ved at tage imod ordrene i forhold til penge og kundeorientering.

Det er matematik på en sjov måde, selvom jeg aldrig troede, at jeg skulle få de ord i min mund.

Det fungerer egentlig bare sådan, at du har en grundpizzabund, hvor du så har en masse brikker med fyld, der kan placeres på den - alt dette er ægte legetøj, som så bliver skannet af spillet i takt med ordrene.

Desuden får man et ordentlig skud non-verbal-træning med i puljen - da gæsterne nok skal sige til, hvis de er skuffede over at få champignon på deres pizza, når de egentlig bare ville have pepperoni. 

Det er en utrolig lærerig og sjov måde at lege med børnene på - jeg havde det med hjem på juleferien, hvor mine nevøer på 4 og 5 år var helt vilde med pizza-ordre-delen, hvor de skulle finde ud af, hvor mange stykker kød og grøntsager, der skulle på hver enkelt pizza.

Min egen datter på halvandet år var mere optaget af de sjove dyr og lyde - hvilket understreger, at den er af den kaliber, at legetøjet holder i mange år. Det er nemlig lidt et problem med børns legetøj, da de tit vokser fra dem.

Alt i alt er Osmo en lærerig og underholdende måde at lære børn om forskellige ting på via et virtuelt pizzaria - og som madelskende far er det en smart måde at præge dem fra starten af!

Pris: 599 kroner

ANNONCE
Væk glæden ved madlavning hos børnene med pizzaria-spillet Osmo
Del

Seneste nyt

Annonce