Connery

Vaccine mod prutter

Ja du læste rigtigt, nu mener forskere, at det er muligt.

Vaccine mod prutter
Har du problemer med, at du skræmmer den ene kæreste væk efter den anden med din mandighed i form af prutter og bøvser, så har forskerne en løsning på det problem.

Problemet med det store methangas udslip kommer især fra køer og får. 1 får "producerer" 20 gram methangas om dagen, hvilket svarer til hele 7 kilo om året pr. får. Køer har dog rekorden, da en ko "prutter" ca. 114 kilo methangas ud om året.

Faktisk er dette et meget stort problem, da methangas er 21 gange mere skadeligt for drivhuseffekten end CO2, som jo har fået hele skylden for den globale opvarmning.

Nu ser det dog ud til, at der bliver sat en stopper for det store udslip. Det er lykkedes en australsk biolog at udvikle en vaccine, der kan reducere udslippet fra får med op til 8 %. Men dette er kun begyndelsen, da forskere mener, at der er potentiale for langt mere. Så i fremtiden vil man lave yderligere forsøg i den retning for at få den slemme gas udryddet. Engang kan det være, at det når så langt, at vi mennesker også slipper af med den klamme stank i vores stuer, men okay så skal drengene finde på nye måder at imponere vennerne.

Lige nu er der ikke så meget at gøre ved menneskers prutter, nogle mener dog at A38, der indeholder mange mælkesyrebakterier, burde hjælpe, mens andre tror på at vand i rimelige mængder afhjælper problemet. Måske det er værd at prøve nogle af disse ting, eller måske skulle man bare vente på ,at en vaccine kommer til at inkludere mennesker.

Også britiske forskere er med i "slut-prut"- kampagnen, og det ser faktisk ud til at lykkedes ret godt for dem. De mener ikke, der skal vaccine til men ændring i kost, så de har prøvet at ændre på køerne og fårenes kost.

Hos fårene er det fiskeolie, som er blevet tilsat kosten,....stakkels får. Det ser dog ud til at virke rigtig godt, da resultaterne viser, at det har nedsat fårenes udslip med 40 %. Køerne har man sat til at indtage forskellige sukre og bestemte bakterier, og dette har også haft sin succes. Køernes methangasudslip er reduceret med 25 %, så måske der er noget om snakken, vi bør spise anderledes.

Se en statistik over methanudslippet her: dmi.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce