Connery

Undersøgelse viser, om 'once a cheater, always a cheater' holder i virkeligheden

Visse ting gør man kun én gang i livet.. er utroskab en af dem?

Der er visse ting, man kun gør en gang i livet. 

Såsom at lade ens mor arrangere en blinddate for en.

Eller drikke sig virkelig fuld dagen før, man skal til eksamen.

Eller at være utro. 

Man skulle tro, at utroskab var noget, man (hvis overhovedet) kun ville udsætte et andet menneske for én gang i livet, men alligevel kender vi sikkert alle det velkendte once a cheater, always a cheater, men er det sandt? Optimisten vil sikkert sige, at man lærer af sine fejl, men hvis man ser glasset som halvt fyldt, er det nok nærliggende at tro, at hvis man først har krydset den grænse én gang, vil man ikke tøve med at gøre det igen. Heldigvis har vi nogen, der undersøger disse ting for os, så vi kan få et (nogenlunde) sikkert svar på spørgsmålet. 

Et studie fra 2017 publiceret i Archives of Sexual Behavior valgte at undersøge, om folk, der havde været utro én gang, havde større tilbøjelighed til at gøre det igen. Undersøgelsen fulgte 484 testpersoner gennem deres forhold. Her skulle deltagerne fortælle om deres egen extra-dyadic sexual involvement (ESI), som altså er, hvis de havde sex med andre end deres partner, samt fortælle både hvis de troede eller med sikkerhed vidste, at deres partner havde været sammen med en anden. 

Undersøgelsen viste, at dem, der havde været utro i deres første forhold, havde tre gange større sandsynlighed for at gøre det igen, end dem der ikke havde været utro i første forhold. På samme måde viste undersøgelsen, at dem, der vidste, at deres partner havde været utro i et tidligere forhold, dobbelt så ofte blev udsat for det i deres nye forhold. 

Og umiddelbart tegner der sig jo et mønster, som hælder mest til glasset er halvt fyldt siden. Det betyder selvfølgelig ikke, at folk ikke kan begå fejl eller ændre sig, men hvis hun efter 10. gang lover, at nu er det sidste gang, så er det måske ved at være tid til at gå hver til sit.

Men det behøvede du forhåbentlig ikke denne undersøgelse for at komme frem til. 

via GIPHY

ANNONCE

[Kilde: link.springer.com]

Del

Seneste nyt

Annonce