Connery

Turen går til Rusland: Rejseblog dag 1

Chefredkatørens rejseblog

Velkommen til min rejseblog! 


Jeg har længe overvejet, at begynde at skrive nogle flere dedikerede blog-indlæg, men for at gøre det til noget, som rent faktisk er værd at læse, har jeg bestemt mig for kuk at gøre det, når der er noget spændende at skrive om.

Det er der i dag, i morges smed jeg nemlig mig selv i lufthavnen, for at tage på en ekstra vild pressetur: En tur der bringer mig til Moskva!

Det er ingen ringere end Huawei, der har inviteret mig denne gang, og som I måske har gættet, bringer det mig altså også forbi VM-kampen mellem Danmark og Frankrig.

Jeg glæder mig helt vildt, det er nemlig en oplevelse jeg endnu ikke har haft. Rusland har jeg heller aldrig besøgt før, så der bliver en masse førstehåndsindtryk!

Rusland er en speciel størrelse i mit hovede. Jeg har ikke været alt for god til at få mine oplysninger de rigtige steder, og derfor er mit indtryk af Rusland formet efter Hollywood og.. Internettet!

Det vil sige, at jeg har en masse fordomme klar: Russerne er pjattede med vodka. Der er højst sandsynligt bjørne på gaden, trafikken er fyldt med psykopater der alle bærer våben, og så er de et folkeslag, som virkelig bærer deres maskulinitet som en medaljer på brystet.

Jeg har en formodning om, at virkeligheden ikke helt forholder sig sådan, og det glæder jeg mig til, at få kastet lys over.

Mine blogindlæg fra turen skulle gerne munde ud i en brugbar rejseguide.

Lad mig endelig vide, hvis du har nogle spørgsmål! 

ANNONCE

Forberedelse

Hvis man skal ind i Rusland, kræver det som udgangspunkt et visum. Men i forbindelse med VM 2018, arbejder Rusland med noget der hedder Fan ID. 

Fan ID er et specielt dokument, der under VM, har samme funktion som et visum. Det er dog ekstra begrænset på tid, og har en gyldighed, der kun gælder under VM 2018. Ifølge FanID.ru, er standard-behandlingstiden for et Fan ID 72 timer, hvilket betyder, at hvis du er heldig at fange en billet til en kvart-finale, semi-finale eller finale, teoretisk er muligt at få fat på. 

Rejsetiden

Rejsetiden til Rusland er forholdsvis overkommelig, min tur gik fra København - Riga, og fra Riga til Moskva. Sammenlagt en rejsetid på 4½ time, inklusiv transit-tid.

Tolden

Det er ikke helt afsindigt at komme ind i Rusland, som man ellers har hørt en del om. Jeg brugte under 20 minutter i paskontrollen, men en god tommelfingerregel, er at regne med en time. 

ANNONCE
Udsigten fra Hotel Salut - Turen går til Rusland: Rejseblog dag 1 Udsigten fra Hotel Salut

Nuvel, det er begrænset hvor meget, der reelt er at berette fra rejsedage. Men jeg har alligevel to ting, at berette. 

Steaks til rigtige mænd!

For det første en restaurant-anbefaling. Butcher Steak House. Et bøfhus, der bærer mottoet: For real men!

Det skulle efter sigende være et af de bedste bøfhuse i Moskva, og det er ikke en helt dum ting. For godt 3000 rupler (Ca 300 kroner), får man en seriøs 350 grams udskæring, af enten argentinsk eller russisk steak filet eller rib eye. Så mørt at kniven praktisk talt løber igennem kødet, som var det smør. Tilsæt her et udvalg af side dishes, der er tilberedt, som kun få danske high-end steak-steder kan matche: Ristede kartofler med champignong, smørstegte babykarofler, absurd lækker tomatsalat, eller hvad med en omgang ristede grøntsager, i form af friske babymajs, grønne asparges og grillede løg. Og så må jeg endelig ikke glemme den fløde-gavmilde pebersauce! To die for. 

ANNONCE

Hotellet

Det fire-stjernede Hotel Salut, er et kæmpe hotel, i grandiøs Moskva-stil. Masser af guld-dekorationer, indretning med tunge lædermøbler, marmor og andre majestætiske materialer. 23 etager højt og med fem forskellige restauranter, spa, fitness, pool og diverse fornødenheder, er det et godt udgangspunkt for et par fine dage i Moskva.

Husk at følg mig på Instagram, for endnu flere rejsetips og skøre stories!

Editor out. Ryk nu franskmændene rundt i morgen, kære landshold!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce