Connery

Truslen fra nationalstatslige hackere: Hardwareforsyningskæder er under angreb

En ny undersøgelse afslører vedvarende hacker-forsøg på komponentniveau

Tænk dig godt om, næste gang du åbner din bærbare computer - den kunne være blevet til en hemmelig agent for en fremmed magt. Nej, det er ikke plottet fra den nyeste actionfilm, men virkeligheden ifølge en ny global undersøgelse* fra HP Wolf Security. Statsstøttede hackere har rettet deres laserskarpe fokus mod hardwareforsyningskæderne, og det kan få alvorlige konsekvenser for cyber-sikkerheden, hvis ikke der bliver gjort mere ved det.

ANNONCE

Angreb fra skyggerne

Hackere går ikke længere kun efter dine adgangskoder og bankoplysninger; nu går de efter selve hjertet af dine enheder. Undersøgelsen afslører, at næsten hver femte virksomhed allerede har været ofre for angreb, hvor skadelige komponenter blev indsat i deres enheder, inden de overhovedet nåede frem til kontoret.

Forestil dig, at din trofaste printer pludselig sender data til en fjern server et sted i verden - alt sammen fordi en snedig hacker har manipuleret et lille komponent under produktionen. Det er som noget fra en spionthriller, men det er virkeligt.

CrowdStrike-nedbruddet: En varsling om, hvad der kunne have været

I slutningen af Juli måned var kritisk infrastruktur som lufthavne og udrykningsservices nedlagt på grund af en softwarefejl fra sikkerhedsvirksomheden CrowdStrike. Selvom CrowdStrike-nedbruddet ikke skyldtes en ondsindet handling, mindede det os om, hvor sårbare vi kan være. Ingen systemer er immune over for tekniske fejl eller uventede udfordringer. Tænk hvis det ikke blot havde været en fejl, men et målrettet angreb...

Hardware og firmware: Cyberverdenens nye slagmark

HP's undersøgelse viser, at 91% af sikkerhedsbeslutningstagerne forventer, at statsstøttede hackere vil intensivere deres angreb på hardwareforsyningskæderne for at indsætte skadelig software direkte i komponenterne. Angrebene er både usynlige og næsten umulige at fjerne, når de først har fundet vej ind i systemet.

Over en tredjedel af deltagerne i undersøgelsen har allerede set eksempler på manipulation af forsyningskæder, hvor hackere målrettet indsætter skadelige komponenter. Når disse komponenter er på plads, kan de være næsten umulige at opdage uden avanceret teknologi og ekspertise.

Virksomhederne: Klar til at kæmpe?

Mange virksomheder står over for en ny virkelighed, hvor traditionel cybersikkerhed ikke længere er tilstrækkelig. Med 51% af de adspurgte, der er bekymrede for, om de kan opdage manipulation under transporten, er det klart, at mange stadig mangler de nødvendige værktøjer og metoder til at sikre deres hardware.

77% af de adspurgte erkender behovet for bedre løsninger til at verificere enheders integritet og beskytte mod manipulation. Det kræver en ændring i, hvordan vi tænker sikkerhed – ikke kun som et softwareproblem, men som en helhedsløsning.

Sikkerhedseksperternes anbefalinger:

HP Wolf Security tilbyder nogle praktiske trin, der kan hjælpe virksomheder med at beskytte deres hardware og firmware:

Anvend Platform Certificate-teknologi: Implementér teknologi, der kan verificere hardware- og firmwareintegritet ved leveringen af enhederne. Det fungerer som en digital version af "certificeret post" for dine teknologiske komponenter.

Sikre firmware-konfigurationer: Brug sikre teknologier som HP Sure Admin og HP Security Manager til at administrere firmware-konfigurationer på en sikker måde. Værktøjerne bruger offentlig nøglekryptering for at fjerne behovet for mindre sikre adgangskoder.

Udnyt fabriksservice: Benyt leverandørens fabriksservice til at aktivere sikkerhedskonfigurationer, såsom HP Tamper Lock, Sure Admin eller Sure Recover, allerede fra fabrikken. Dette sikrer, at enhederne er beskyttet fra starten.

Overvåg løbende compliance: Sørg for, at hardware- og firmwarekonfigurationer overholder sikkerhedsstandarder på tværs af alle enheder. Kontinuerlig overvågning er afgørende for at opdage potentielle trusler.

Afsluttende tanker

Statsstøttede hackere er ikke kun interesseret i dine data - de vil have kontrol over vores enheder fra bunden. HP Wolf Security's rapport viser, at virksomheder over hele verden skal ruste sig mod trusler, der går langt ud over den traditionelle cybersikkerhed.

Det er ikke længere et spørgsmål om "hvis", men "hvornår" det næste angreb vil finde sted. Som CrowdStrike-nedbruddet viste, er selv de stærkeste systemer sårbare. 

*Undersøgelsen blev gennemført af Censuswide på vegne af HP Inc. fra den 22. februar til den 5. marts 2024. Den er baseret på en undersøgelse af 803 beslutningstagere inden for it og sikkerhed i USA, Canada, Storbritannien, Japan, Tyskland og Frankrig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt