Connery

Trivial Pursuit Xbox 360 Anmeldelse.

Siden den officielle introduktion af Trivial Pursuit tilbage i 1982, har det populære brætspil testet millioner af menneskers paratviden, i en række forskellige udgaver. Nu er spillet også kommet som Xbox udgave.

4 ud af 6 stjerner
Den 10 september 2009, udkom Trivial Pursuit til Xbox 360, PS2, PS3 og Wii. Jeg var så heldig at falde over en Bundle kopi i min lokale GameStop. Da jeg er lidt af en trivia nørd, kunne jeg selvfølgelig ikke stå for det.

Gameplay:
Trivial Pursuit Xbox 360 Anmeldelse.
Spillet byder ikke på mange nyskabelser, men hvorfor også pille ved noget der er godt i forvejen?
Det er dog ikke kun den klassiske gamemode der er en mulighed. Du kan både spille; klassisk, "clear the board" eller "friends & facts".

Det klassiske gameplay kræver vist ikke megen introduktion. Det gælder om at få alle oste, eller såkaldte "wedges", hvorefter man rykker ind i midten og skal svare på én kategori som modstanderen vælger. Det er der jo ikke noget nyt i. Heller ikke kategorierne har ændret sig; historie, geografi, underholdning, kunst/kultur, sport/fritid og natur/videnskab.

"Clear the board" er single player delen. Her gælder det om at få flest rigtige svar. Men pas på du kan kun lande på et felt én gang. Hvis du keder dig derhjemme og ingen gider spille med dig, er det en okay funktion. Men det kan hurtigt blive ensomt at spille trivial pursuit alene. Derudover er det hurtigt overstået første gang jeg tog en runde, var den færdig efter 8 min og 40 sek.

"Friends & Facts" derimod er en dejlig ny funktion. Man kan her vædde mod sine medspillere, om man tror at de svarer rigtigt eller forkert.  Derudover kan du (som i Bezzerwisser) selv få lov at svare. Hvis en medspiller svarer forkert og du troede han ville svare rigtigt, får ingen af jer point. Men hvis han svarer rigtigt får I begge point. "Friends and Facts" funktionen er god at spille med venner som man kender godt. Hvis du ved din kæreste er dårlig til natur/videnskab, kan du tjene point på at han/hun svarer forkert. Dejligt uretfærdigt spil.
ANNONCE
Trivial Pursuit Xbox 360 Anmeldelse.
Det er dog ikke alt der er godt ved gameplay'et, bl.a. er manglen på en online funktion dybt beklageligt. Hvis man som i Scene It, (eller Buzz til PS) kunne spille mod folk fra andre lande, kunne det hurtigt udvikle sig til en national dyst af proportioner. Derudover er alle spørgsmål blevet til multiple choice spørgsmål.

Det er selvfølgelig ikke muligt at gøre anderledes, men det skader lidt når nogle svar muligheder er dybt useriøse. Derudover er der stort set altid et kort involveret. Og jo, jeg ved da godt at Tour de France slutter i Paris. Men det er ikke altid lige nemt at pege Paris præcist ud på et kort, hvor der hverken er landegrænser eller navne på de steder du kan vælge. Geografi delen bliver hurtigt til gættekonkurrencer, desværre.

Grafik/Lyd:
Grafikken er ikke overvældende god. Der er nogle små sjove sekvenser, når brikken rykker fra et felt til et andet, men de gentages rimelig tit og bliver hurtigt for meget. Som fx når din brik dykker ned under brættet til en ubåds-agtig lyd, og dukker op igen på det felt du trykkede på.
ANNONCE
Trivial Pursuit Xbox 360 Anmeldelse.
Det er meget sjovt de første par gange men når man kun slår en etter, er det ikke nær så morsomt. Men grafikken taler bestemt ikke imod at købe spillet. Det er en fin enkel grafik og i Xbox udgaven, er det desuden din avatar der hopper rundt for dig. (Vist nok også i Wii udgaven)

Som i så mange andre spil er der en speaker på. I starten er man meget godt underholdt af ham, da man kan indstille ham sammen med resten af spillet. Hvis han er britisk, handler spørgsmålene hovedsageligt om UK, hvis han er amerikaner handler de hovedsageligt om USA.

Derudover skifter både hans accent og fornærmelser/tilråb karakter, når man skifter nationalitet. Det eneste minus her er at han gentager sig selv rimelig tit. Første gang man får at vide at; "I just emailed all my friends on how smart you are, and then you go and do this? " er det da meget sjovt. Men 5. gang er han altså ikke sjov længere. Heldigvis kan man skrue helt ned for ham.

Konklusion:
Alt taget i betragtning er Trivial Pursuit stadig et super spil. Det koster nogenlunde det samme som bræt udgaven og det er så op til dig, at tage stilling til hvilken udgave du vil have. Jeg er meget glad for at have det herhjemme specielt fordi alle kan være med. På trods af manglen på en dansk udgave, er det stadig et godt spil.

DERUDOVER:
EA har trukket den nordiske udgave tilbage, men jeg har ikke kunnet finde ud af hvorfor. EA vil ikke svare tilbage på mine emails men hvis de gør, vil jeg lave en opfølgende artikel. Det er et helt emne i sig selv. På release dagen blev spillet trukket tilbage i Nordic udgave men kun til Xbox'en.

Diverse forretninger ved heller ikke selv hvorfor de ikke har modtaget spillet. De har intet fået at vide og heller ikke online forretninger som fx Gucca, ved hvorfor de ikke tilbyder spillet. Alle steder står spillet som udgået. Jeg har forsøgt at finde ud af hvorfor, men da EA ikke har lavet en press release er det svært at sige hvorfor spillet ikke er udkommet.

Det kan godt være jeg er den eneste der synes det er en lille smule underligt, men jeg vil gerne finde ud af hvorfor. Kommenter lige om jeg er den eneste, eller hvis I selv har fundet noget?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce