Connery

Trådløs lyd med god bund: JBL Live 500BT [Test]

JBL pakker Google Assistant og Amazon Alexa i letforståelig hovedtelefon

4 ud af 6 stjerner

Det skal ikke altid handle om det vildeste, bedste og mest innovative produkt, og hvis man blot er i markedet efter et par moderne headphones med trådløs lyd - fordi det er lettere end kablet, og de fleste smartphones har udryddet 3.5 mm jack-indgangen, er der masser af muligheder. 

ANNONCE
Trådløs lyd med god bund: JBL Live 500BT [Test]

En af de muligheder er JBL Live 500BT, der har et drys af seneste teknologi, uden at være overdrevet dyre eller avancerede i brug. 

Disse JBL-headphones, er af over-ear typen, som foretrækkes af mange. Fittet er tæt, og ørekopperne slutter tæt, uden at være alt for tunge eller ukomfortable. Men de bringer også en del varme til lyttelapperne, og derfor er det ikke en hovedtelefon, man bør gå efter, hvis musik under træningen står højt på to-do listen. 

ANNONCE
Trådløs lyd med god bund: JBL Live 500BT [Test]

JBL Live 500BT gør en hel del ting rigtigt. 

Betjeningen er simpel, og let at lære, det er ikke nødvendigt at lære et sæt indviklede touchkommandoer, i stedet kan man klare sig med de fysiske knapper på siden af den ene ørekop, der er placeret, så de altid er lette at føle frem. 

Lydbilledet i disse headphones er meget typisk JBL - diskant og mellemtone er fornuftigt til stede, mens bassen er dyb og ofte meget insisterende, det er en del af JBL's DNA, og taler til et meget bredt brugerbillede, der sætter pris på en bred vifte af aktuel popmusik. 

Med JBL-appen, der er tilgængelig på Android/iOS, er det muligt at lave tilpasninger i equalizer, ligesom man kan styre indstillingerne for det måske vigtigste nye islæt på disse headphones: De integrerede stemmeassistenter: Google Assistant og Amazon Alexa. 

Live 500BT er primært tiltænkt Bluetooth-brug, hvor man får en helt imponerende 30+ timers batteritid på en fuld opladning - der tager i omegenen af to timer. Det er måske den mest imponerende feature, ved dette produkt - og den flotte batteritid opnås i særdeleshed, på grund af fraværet af aktiv støjreducering. 

Den trådløse rækkevidde er også god, indendørs er vægge ikke en stor hindring for signalet, der gerne giver 15 meters rækkevidde uden at knække i eller miste signalet. 

JBL har også lavet plads til en indbygget mikrofon - den er mere en nice-to-have feature, end noget man skal skele efter, fordi man vil have sig et headset med indbygget mikrofon, der er nemlig ikke de store indstillingsmuligheder for denne, og fordi der ikke er nogle videre aktive processorer indbygget, er baggrundsstøj en ret stor gene, hvis du forsøger at tage et opkald udendørs. 

Hvis du mod al forventning, skulle have brug for at koble dig på noget, med et godt gammeldags jack-kabel, er der et medfølgende jack-kabel med stofomvikling, der gør et udmærket job - og rent faktisk er denne også udstyret med in-line mikrofon, der er væsentlig bedre, end den der er indbygget i headsettet.

ANNONCE

JBL Live 500BT er et jævnt headset med gode funktioner, et komfortabelt design og et lydbillede der gør sig godt til dem, der nyder en ting bas i deres musik. Batteritiden er et godt stykke over middel, og betjeningen er et no-nonsense scenarie, der er let at lære, let at betjene og helt igennemt intuitivt. 

Til en vejledende salgspris på 1199,- kroner, er JBL Live 500BT et produkt, der ligger lige i den høje ende af mellemsegmentet - og det skyldes nok primært inklusionen af stemmeassistenterne. Jeg vil anbefale, at man punger et par hundrede kroner mere ud, for et sæt med aktiv støjreducering, eller høje øje med, om dette headset rammer en tilbudspris på omkring 1000 kroner, der vil gøre den til et rigtig godt køb, alt taget i betragtning. 

ANNONCE
JBL Live 500BT

Type: Over-ear Bluetooth-headphones

Pris: 1199,- kroner. 

Mere info: JBL.com

Del

Seneste nyt