Connery

Toyotas mini-racer bliver kun produceret i 400 eksemplarer

210-hestes Yaris bliver formentlig et samlerobjekt

Da Toyota for en måned tid siden annoncerede tilblivelsen af en rally-inspireret Yaris; Yaris GRMN, vakte det stor opmærksomhed fra Toyota-fans verden over. 

Den seneste opdatering om bilen, kommer formentlig til at skabe endnu mere opmærksomhed blandt samlere, da den kun bliver produceret i 400 eksemplarer - verden over. 

Inspiurationen til Yaris GRMN hentes fra fabrikantens motorsportsafdeling, Toyota GAZOO Racing, der i denne sæson kører WRC med tre Yaris'er. Yaris WRC er en fuldblods-rallybil med 380 hestekræfter. 

Yaris GRMN er ikke en rallybil, men den forventes stadig at blive yderst potent, med en ydelse på 210 hestekræfter. 

Det bliver noget af en eksklusiv sag, der triller ud på vejene i Europa, når Toyotas sportslige Yaris GRMN introduceres i starten af det nye år. Toyota har netop løftet sløret for, at der kun bliver produceret 400 stk. til hele det europæiske marked. Dermed tyder meget på, at der bliver rift om den potente miniracer med over 210 hestekræfter, når onlinesalget starter sidst i juli.

Målet er at være klassens mest kraftfulde med over 210 hk, klassens letteste på 1.125 kg og klassens hurtigste fra 0 til 100 km/t. på lidt over seks sekunder. Toyota mener det alvorligt, når de i starten af det nye år introducerer den sportslige Yaris med tilnavnet GRMN, der står for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürburgring.

Yaris GRMN har samtidig også fået dansk prisskilt på 484.990 kr. svarende til ca. 4.500 kr. pr. md. ved finansiering med 20 pct. i udbetaling.

Selve reservationen af Yaris GRMN foregår efter først til mølle princippet og betyder ikke, at bilen er købt. Det giver blot mulighed for senere at underskrive en købsaftale.

Når alle bilerne er reserveret, vil de resterende interesserede kunder blive placeret på en venteliste. Står man på venteliste, får man først chancen for at reservere og købe den sportslige Yaris, hvis en af de kunder, der var først til at reservere en bil, annullerer sin reservation.

Yaris GRMN kommer som standard i TOYOTA GAZOO Racing farverne hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. For at fremhæve det rå look fra rallybilen pryder en sort frontgrill i honeycomb-design Yaris GRMN, mens bagspoiler, 17” BBS alufælge og ikke mindst specielle TOYOTA GAZOO Racing bremsekalibre fuldender det udvendige, sportslige udtryk.

Indvendigt fortsætter den sportslige stil med GRMN-logoet broderet ind i de integrerede nakkestøtter. Rattet er hentet fra sportsvognen GT86, aluminiumsdetaljer præger gearknop, pedaler og rat, mens den sorte motorstartknap med GAZOO Racing-logo tilfører kabinen den helt rette stemning.

Du kan læse mere om Yaris GRMN på Toyota.dk

Del