Connery

Toyota GR HV Sports Concept

Konceptet af en hybrid sportsvogn

Forud for Tokyo Motorshow, der finder sted den 25. oktober, har Toyota løftet en smule af sløret for en splinterny koncept sportsvogn. 

Navnet Toyota GR HV Sports Concept dækker over en lille racer med hybridteknologi. Det er lækkert nyt for fans af Toyotas mere sportslige træk, der for tiden kun har GT86 at savle over i modelprogrammet. 

Vognen er et designmæssigt kærlighedsbarn mellem Toyotas motorsportsafdeling, Toyota Gazoo Racing, og desingnik til klassikere som Toyota Supra. Mmmh, Supra. 

Bilen har targa-tag, og formmæssigt er den både længere bredere og lavere end Toyota GT86, og det er ikke en dum ting. Også inde i kabinen har designerne leget godt igennem med racerfeatures, der blandt andet manifesterer sig i gearstangen med rød flipswitch. 

Der er endnu ikke afsløret konkrete tekniske specifikationer for bilen, men vi ved dog at den benytter Toyota Hybrid System-Racing (THS-R), der også anvendes i Le Mans TS050-bilen, og at den baghjulstræk med frontplaceret motor. Vi venter spændt på mere info fra Tokyo. 

Del