Connery

Tower Heist - Er Eddie Murphy endelig "back in black"?

Ben Stiller og Eddie Murphy i højtravende svindler komedie.

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info
Drengerøvs faktor: 70%
 
Teknisk information:
Original titel: Tower Heist
Dansk titel: Svindel på højt plan
USA, 2011
Instruktør: Brett Ratner
Medv.: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Michael Peña, Alan Alda, Téa Leoni og Gabourey Sidibe
Genre: Action/Komedie/Krimi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 104 min
Bio premiere: 10. november 2011
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
United International Pictures - Tower Heist - Er Eddie Murphy endelig "back in black"? United International Pictures
The Tower er New Yorks mest præstigefyldte lejlighedskompleks. Her bor kun eliten indenfor erhvervsfolk, sangere, skuespillere, politikere osv. Denne klasse af mennesker kræver selvfølgelig særbehandling 24 timer i døgnet. Det er der én mand, der kan levere bedre end nogen anden i byen. Han hedder Josh Kovacs (Ben Stiller) og arbejder som Building Manager i The Tower.

En dag bliver en af bygningens højtstående forretningsmænd, den velhavende Arthur Shaw (Alan Alda) anholdt for svindel og dømt til husarrest i sin luksuslejlighed. Blandt andet har han formøblet sin formue og gamblet med medarbejderne i The Towers pension, som han mistet via dårlige investeringer. Nu er gode råd bogstaveligtalt dyre for Josh, der gav Shaw lov til at investere medarbejdernes penge.
ANNONCE
Josh får imidlertid et uofficielt tip fra den kvindelige FBI agent, Claire Denham (Téa Leoni) om, at Shaw muligvis gemmer pengene i sin lejlighed. Derfor slår han sig sammen med sin svoger, Charlie (Casey Affleck), en falleret bankmand ved navn Mr. Fitzhugh (Matthew Broderick), den skrupuløse stuepige Odessa (Gabourey Sidibe) og den utroværdige, men erfarne tyveknægt Slide (Eddie Murphy). Det er en farverig gruppe mennesker, der skal forsøge at bryde ind i en af verdenens mest velbevogtede bygninger. Men intet er som bekendt, umuligt for den, som bærer viljen i hjertet.
ANNONCE
Hvis du ligesom jeg havde håbet på, at Eddie Murphy havde fundet tilbage til sine 80’er Raw og Beverly Hills Cop rødder, så bliver du fælt skuffet. Selvom Murphy spiller sin mest ”afroamerikanske roller” siden Nye 48 timer fra 1990, er det stadig en Disneyfiseret udgave af manden, vi har med at gøre. Eddie Murphy er kun sjov, når han bander, men i Tower Heist bander han mindre end Kaptajn Haddock i den nye Tintin film. Man får defor kun momentvise glimt af den gamle Eddie at se hist og her.
ANNONCE
I det hele taget er Tower Heist desværre ikke synderligt vellykket, selvom traileren solgte filmen godt. Rigtig mange jokes falder til jorden og filmen har svært ved at komme rigtigt i gang. Selve plottet er set før og det virker som om, at filmen ikke rigtig kan finde ud af, om den vil være en slap-stick komedie eller en cool kup-film. Derfor lægger den sig midt imellem, hvilket betyder, at ingen af delene rigtigt fungerer og handlingen virker meget letbenet.
ANNONCE
Filmens instruktør Bret Ratner skulle have produceret næste års Oscar uddeling, med Eddie Murphy som showets vært, men efter nogle meget uheldige kommentarer om homoseksuelle den seneste uges tid, er Ratner kommet gevaldigt i fedtefadet og er blevet tvunget til, at trække sig fra jobbet. Oscar akademiet vil helst ikke vil identificeres med Ratners uheldige fremtræden. Han har også udsendt en offentlig undskyldning til alle homoseksuelle, der måtte have følt sig stødt af hans upassende kommentar. Efter Ratners exit, har Eddie Murphy desværre også valgt at droppe ud af showet, og vi kan derfor kun drømme om, hvor fantastisk det show kunne have været...
 
Herfra redaktionen kan vi kun råde Hr. Ratner til, at holde sin kæft i fremtiden!!!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce