Connery

Tour de France 2009 #8

8. etape, Andorra - Saint Girons, 176,5 km

Touren har ramt bjergene og er fpr alvor gået igen nu. Etapen startede med, at ni ryttere stak af fra feltet og afgjorde etapen med en sejr til Brice Feillu fra Agritubel. Blandt favoritterne fik Contador sat nogle ting på plads, ved at køre sig op på en anden plads - to sek. foran Armstrong.
ANNONCE
Tour de France 2009 #8
Cancellara måtte som ventet aflevere den gule trøje, da han på den afgørende stigning måtte slippe og lade sig falde tilbage. Det samlede tidstab blev over fem minutter, hvilket har placeret ham på en 39. plads i klassementet.

Uanset hvor stor en optimist man måtte være, er det svært at se udenom den dominans, som Astana har i årets løb.

Cadel Evans forsøgte at stikke i slutningen af etapen, men blev overlegent lukket ned af to Astana ryttere, Armstrong og Klöden, som fra hver side lukkede Evans inde igen. Det var en hentydning der var til at forstå!

Internt på Astana holdet, er der stadigvæk lidt stridigheder mellem Armstrong og Contador. En konflikt som Contador prøvede at lukke ved at køre sig frem i klassementet, men mon ikke Armstrong kommer med en trodsreaktion?

Dagens etape byder allerede fra start, rytterne op til dans med en kategori et stigning i form af Port d'Envalira. På denne stigning vil vi helt sikkert se en gruppe forsøge at stikke af fra hovedfeltet. herefter er det Col de Port der skal klatres over (kat. 2), for at slutte af på Col d'Agnes (kat. 1).

Etapen sluttes af med en 40 km. lang nedkørsel, så mon ikke et udbrud vil holde hele vejen hjem?

Det er stort set umuligt at sætte navne på de ryttere der vil begive sig ud på et udbrud, for det kommer helt og holdent an på, hvordan benene har det hos de respektive ryttere efter gårsdagens etape. Med nationale briller, kan man jo håbe på, at Chris Anker prøver sig selv lidt af.

Thumbnail og billede fra dr.dk
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Michael Pallisgaard Michael Pallisgaard

Følg på:
Facebook
Instagram
Blog

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt