Connery

Tour de France 2008 #2

2. etape, Auray - St. Brieuc, 165 km og bud på samlet vinder!

Det var en modig og succesfuld beslutning, da Tourledelsen valgte, at droppe prologen til fordel for en almindelig etape. Vi fik en ualmindelig spændende etape, hvor alle aspekter af en touretape blev smidt lige i ansigtet på os.
Tour de France 2008 #2
Gårsdagens etape bød på alt fra lange udbrud, styrt i feltet, der kostede debutanten franske Hervé Duclos-­Lasalle fra Cofidis sin videre deltagelse i løbet, samt tekniske rytterfejl, der nær havde sendt Soler ind i en betonafspærring i et 90 graders sving kort før mål - dog efter at have været involveret i et styrt kort forinden (I dag kører Soler med brud på sin venstre hånd).

Jeg havde bl.a. udråbt Valverde som en mulig vinder af etapen og jeg fik ret. Valverde satte Kirchner i et uimodståeligt ryk på slutningen af etapen. Kirchner havde nok indledt sit togt et par hundrede meter for tidligt, for han stod næsten stille, da Valverde spurtede forbi ham.

Dagens etape byder på tre kategori fire stigninger og en enkelt kategori tre stigning, så ligesom i går, ligner Valverde en mulig vinder, da der kort før mål er en stigning, der kan koste sprinterne deres indflydelse på dagens etape - dog skal man aldrig afskrive en veteran som Zabel, der er i stand til, at kravle over de små stigninger.

I kraft af sin gule trøje, er Valverde nok ikke i samme fordelagtige position som i går, så mon ikke Damiano Cunego fra Lampre eller Samuel Sanchez fra Euskatel kunne være to mulige vindere?

Skulle et udbrud holde hele vejen hjem, så kunne det sagtens være med Voigt som deltager i sådan et håbløst ridt, men lad os nu se!

I mit bud på den endelige vinder, er der ikke meget der har ændret sig siden afslutningen af Dauphiné Libéré og Schweitz Rundt, dog med den lille ændring, at Valverde viste skræmmende styrke og overskud. Med indsatsen i går, kravlede han ind i min top 5, der også tæller Frank Schleck, Candel Evans, Damiano Cunego og et spinkelt håb om at Euskaltel-Euskadis Haimar Zubeldia kører sit livs Tour.

Mange medier har udråbt Carlos Sastre som en potentiel vinder, men i mine øjne besidder han ikke den fornødne klasse, til at kunne distancere en rytter som fx Candel Evans, der også kører en formidabel enkelstart, et punkt hvor Sastre absolut ikke er nogen ekspert. 

Kom med dit bud på en top fem!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce