Connery

Tour de France 2008 #12

17. etape, Embrun - Alpe d'Huez, 210 km

Alpe d'Huez. En mastodont og en legende. På samme tid frygtet og elsket i feltet. Hvem der end måtte være i stand til, at betvinge sig giganten med de 21 hårnålesving og en gennemsnitlig stigningspct. på 8,1, er sikret sig en plads i historiebøgerne på lige fod med legendariske Fausto Coppi, Armstrong og Pantani.
ANNONCE
Tour de France 2008 #12
De 151 tilbage værende ryttere skal i dag kæmpe sig igennem 210 km med en enkelt kategori tre stigning og så hele tre stigninger uden for kategori, i form af Col du Galibier, Col de la Croix de Fer og selveste Alpe d'Huez.

Den gule trøje har i mine øjne kun fire mulige endestationer når vi når Paris, i form af Fränk Schleck (1), Carlos Sastre(4), Cadel Evans(3) eller Bernhard Kohl(2).

Gårsdagens etappe gjorde, at vi måtte sige farvel til Vande Velde (6) og Menchov (5), som seriøse udfordrer til trøjen, men de fire førnævnte ligger alle samlet indenfor et minut.

Fränk Schleck og Bjarne Riis er i dag nød til, at spille alle trumferne ud, da der her er tale om den sidste etape, der giver CSC-Saxobank mulighed for, at sikre sig trøjen.

Hverken Sastre eller Schleck besidder desværre kraft eller evne nok, til at køre lige op med Evans på den sidste enkeltstart, så vi vil sikkert se det danske hold, sætte en høj fart allerede på Galibier, for så at lade Schleck'erne og Sastre, presse Kohl og Evans til det yderste.

For at kunne modstå Evans på enkeltstarten, er en distancering af Evans med en 3-4 minutter nok en bidende nødvendighed.

Fränk Schleck, Andy Schleck og Carlos Sastre vil spille hovedrollerne i dagens drama, de der både er en holdkonkurrence, en hvid og så også lige den gule trøje at køre for.

Jeg vil være semi-patriotisk (med et spansk/luxemburgsk islæt) og udråbe Fränk Schleck og Carlos Sastre som to meget gode bud på etapevindere og samtidig reducere feltet fra de 151 ryttere og ned til 135-140, da der nok er en 10-15 ryttere, der falder for tidsgrænsen. Lad os endelig håbe, at Nicky Sørensen klarer den i dag...
ANNONCE
Tour de France 2008 #12
Del

Seneste nyt

Annonce